3.4.15

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 4η/2015 Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ -ΤΣΑΚΩΝΑ
-              Με αφορμή αυτά που ακούγονται για τη διάσπαση του έργου του μεγάλου δρόμου ¨Πάτρα – Πύργος¨, ¨Πύργος – Τσακώνα¨ και την αλλαγή του χαρακτήρα του, προτίθεται η Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία, σε συνεργασία και με τους άλλους Δήμους και με την Περιφέρεια και με την Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας, προκειμένου να καταδειχθεί η ανάγκη συνέχισης και ολοκλήρωσης αυτού του οδικού άξονα;

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

-              Υπάρχει ανάγκη αξιοποίησης του δυτικού μετώπου, μιας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αλλά εγκαταλελειμμένης. Πρέπει να ξεκινήσουμε με την καθαριότητα και  από κει και πέρα υπάρχει ανάγκη μιας συνολικής παρέμβασης και αξιοποίησης αυτού του μετώπου, γιατί πιστεύω ότι αυτή η περιοχή θα είναι αυτή που θα δώσει πνοή και προοπτική  στην Καλαμάτα. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η δημ. αρχή;
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Π. ΝΙΚΑ
-              Για την Ολυμπία οδό, να περιμένουμε λίγο, να δούμε ποια θα είναι η κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα.
-              Η ανάπτυξη της δυτικής παραλίας συνδέεται με τον άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ο οποίος είναι ίδιας αξίας με τον εθνικό δρόμο, έχει δε μπει στο Π.Δ.Ε. του 2014 και εύχομαι να δημοπρατηθεί. Επίσης πρέπει να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε με τους κατοίκους για να κάνουμε πολεοδόμηση της περιοχής, γιατί έχουμε αντιδράσεις. 
Ως προς την καθαριότητα, ξέρετε τι κόστος έχει να καθαρίσουμε την ακτή σε όλο το μέτωπο του Δήμου; Ας έρθει το Πάσχα ή πριν το Πάσχα να κατεβάσουμε τα μηχανήματα να την καθαρίσωμε.  

Γιάννης Α. Χριστόπουλος. 
Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου