22.11.19

ΒΙΝΤΕΟ - Ένα από τα 10 θαύματα της φύσης! Τα εντυπωσιακά «γυάλινα» καβουράκια του Νησιού των Χριστουγέννων

 Εκατομμύρια μικροσκοπικά κόκκινα καβουράκια που μοιάζουν με γυάλινα μπιμπελό πλημμυρίζουν κάθε χρόνο το Νησί των Χριστουγέννων σε ένα θέαμα που περιγράφεται ως ένα από τα 10 θαύματα της φύσης στη Γη

Η φύση αποκαλύπτει καθημερινά την ομορφιά και το μεγαλείο της με τα αξιοθαύμαστα και τα μοναδικά πλάσματα που την απαρτίζουν.
Αυτά τα μικροσκοπικά καβουράκια που μοιάζουν με γυάλινα μπιμπελό, είναι τα κόκκινα καβούρια του Νησιού των Χριστουγέννων.
Το νησί των Χριστουγέννων βορειοδυτικά της Αυστραλίας, είναι γνωστό για την τεράστια αποικία κόκκινων καβουριών.
Κάθε χρόνο, την εποχή που ξεκινούν οι βροχές, εκατομμύρια καβούρια, που ξεπερνάνε τα 11 εκατοστά σε μέγεθος, αφήνουν τα δάση και «μεταναστεύουν» στις παραλίες του νησιού για να ζευγαρώσουν, δημιουργώντας ένα «κόκκινο χαλί» στο πέρασμά τους.
Κάθε θηλυκό καβούρι μπορεί να γεννήσει μέχρι και 100.000 αυγά τη φορά, τα οποία εκκολάπτονται μόλις έρθουν σε επαφή με το νερό.
Από τη θάλασσα θα αναδυθούν έπειτα, εκατομμύρια λιλιπούτεια καβουράκια, κατακόκκινα και διαφανή, από τα οποία, όσα επιβιώσουν, ξεκινούν το μακρύ ταξίδι της επιστροφής στο δάσος.
Εκεί θα ζήσουν ως καβούρια της στεριάς, «καθαρίζοντας» το έδαφος της ζούγκλας.
Όταν ωριμάσουν σε περίπου πέντε χρόνια, αυτοί οι μικρούληδες, μαζί με τα υπόλοιπα 50 εκατομμύρια ενήλικα κόκκινα καβούρια θα κατέβουν και πάλι πίσω στη θάλασσα για να αναπαραχθούν, σε ένα θέαμα που περιγράφεται ως ένα από τα 10 θαύματα της φύσης στη Γη.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου