22.11.19

Με το ίδιο "μηχανάκι" σε όλα τα διόδια

Μέσα στο πρώτο 3μηνο του νέου έτους κι εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα λειτουργίας των διοδίων. 
Όπως έγινε γνωστό ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν μόνο πομποδέκτη σε όλο το δίκτυο των  αυτοκινητοδρόμων ακόμη και στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. 
Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί οι αυτοκινητόδρομοι: Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός, Αιγαίου, Μωρέας και η Γέφυρα. Με το νέο σύστημα ο κάτοχος ενός πομποδέκτη- ανεξάρτητα που έχει εκδοθεί - θα κάνει διέλευση από τους ηλεκτρονικούς σταθμούς διοδίων, όλων των προαναφερόμενων δρόμων και θα απολαμβάνει εκπτώσεις, απ` όπου περνά με το όχημά του.
Μέχρι τώρα αν κάποιος κάτοχος πομποδέκτη της Αττικής Οδού και περάσει από την Ολυμπία Οδό, χρεώνεται το κανονικό κόστος που προβλέπει για το όχημά του η Ολυμπία Οδός, χωρίς να κερδίζει την  έκπτωση της Αττικής Οδού.
Απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες να επιλυθούν, γι αυτό και θα καθυστερήσει λίγους μήνες.
Η εξέλιξη αυτή επήλθε ύστερα από ενέργειες του υπουργείου προκειμένου να μπορούν όλοι οι οδηγοί – χρήστες όλων των αυτοκινητοδρόμων που έχουν πομποδέκτες να κάνουν διελεύσεις χωρίς να σταματούν στα διόδια. Η κάθε εταιρεία θα  μεταφέρει το πελατολόγιό της στην άλλη εταιρεία, έτσι ώστε η δεύτερη να προβαίνει στις ανάλογες χρεώσεις. Στο τέλος της διαδρομής, κάθε εταιρεία θα λαμβάνει το 2,5% από το συνολικό αποφορολογημένο ποσό, ήτοι 2% μετά φόρων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου