21.11.19

Μητέρα ευνούχισε το βιαστή-δολοφόνο της 5χρονης κόρης της

Μια 23χρονη μητέρα εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής αντιμετωπίζοντας την κατηγορία ότι έκοψε το πέος ενός άντρα, που υποπτευόταν ότι βίασε και σκότωσε την 5χρονη κόρη της.
Συγκεκριμένα, η Βερονίκ Μακβένα, η νύφη της Νοξόλο Μανέλι και η οικογενειακή φίλη Σιγιαμπόγο Πακάντε αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας δολοφονίας ενός άντρα, αμέσως μετά την ανακάλυψη της δολοφονημένης κόρης, πεταμένης σε δημόσιες τουαλέτες.
Η 5χρονη Σαντέλε είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στο Πορτ Ελίζαμπεθ τον περασμένο Αύγουστο, ενώ η μητέρα της και η αδερφή της είχαν πάει να ψωνίσουν.
Είχαν αφήσει τη μικρούλα να την προσέχει ένας φίλος της οικογένειας, αλλά όταν γύρισαν σπίτι είχε ήδη νυχτώσει και η 5χρονη δε φαινόταν πουθενά.
Η Βερονίκ έψαξε για την κόρη της όλη τη νύχτα, αλλά δεν έβρισκε ούτε το παραμικρό ίχνος που να την οδηγούσε στην 5χρονη Σαντέλε.
Τελικά, το ματωμένο σώμα της βρέθηκε πεταμένο σε δημόσιες τουαλέτες, την επόμενη ημέρα, από τον πατέρα της μικρής και ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα.
Ο 20χρονος φίλος της οικογένειας έδωσε DNA, αλλά η αστυνομία επέλεξε να μην το συλλάβει, προτού βγουν τ΄ αποτελέσματα.
Ένα μήνα περίπου μετά τη δολοφονία της 5χρονης, η μητέρα της μαζί με τις άλλες δυο κατηγορούμενες τον βρήκαν στο δρόμο και του επιτέθηκαν. 
Στον καβγά που επακολούθησε, κατάφεραν να του κόψουν το πέος.
Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κατονόμασε τις Μακβένα, Μανέλι και Πακάντε για την επίθεση. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η υπόθεση προκάλεσε τη λαϊκή κατακραυγή στη Νότιο Αφρική, με την ΜΚΟ Project Inmate NPO 219-916, να ποστάρει την ιστορία της 5χρονης Σαντέλε και της μητέρας της στο Facebook.
Να σημειώσουμε ότι το δικαστήριο ανέβαλε τη εκδίκαση της υπόθεσης για τον προσεχή Φεβρουάριο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου