23.11.19

Η ανάπτυξη του 5G της Huawei στο Βερολίνο φέρνει σφοδρές αντιδράσεις

Διχασμένο φαίνεται το κυβερνών κόμμα CDU στη Γερμανία για το εάν το Βερολίνο θα επιτρέψει στον κινεζικό «κολοσσό» Huawei να εγκαταστήσει το δίκτυο 5G στη χώρα.
Σε σημείο διαμάχης εξελίσσεται η κατασκευή υποδομών για την ανάπτυξη του δικτύου 5G από την Huawei στη Γερμανία, με βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU) να αψηφούν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, εξασφαλίζοντας τη στήριξή τους σε πρόταση, προκειμένου να ζητηθεί από τη γερμανική βουλή να αξιολογήσει την πολιτική της κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Σημειώνεται ότι μια σειρά από βουλευτές του κυβερνώντος CDU είχαν υποβάλει αρχικά αίτημα για τον αποκλεισμό της Huawei από την κατασκευή του νέου δικτύου 5G, αλλά η πρόταση τροποποιήθηκε εν συνεχεία.
Η τροποποιημένη πρόταση αναμένεται να ψηφιστεί σε συνέδριο του κόμματος αυτό το Σαββατοκύριακο, εξασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων, και τη στήριξη της Ανεγκρέτ Κραμπ - Καρενμπάουερ, διαδόχου της Μέρκελ στην ηγεσία του κόμματος, όπως αναφέρουν πηγές.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το εάν η Γερμανία θα επιτρέψει στην Huawei να εγκαταστήσει τα δίκτυά της σε όλη τη χώρα.
Όλα αυτά, στον απόχο των τελευταίων αποφάσεων από μέρους των ΗΠΑ που έχουν συμπεριλάβει την Huawei στη «μαύρη λίστα», προκειμένου ο κινεζικός «γίγαντας» να μην μπορεί να έχει συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου