22.11.19

Το γυμνάσιο Κορώνης στην Ευρώπη

Σε Ευρωπαικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Erasmus+, (το “Touropean”και το “Gis-Gender Inequality in schools”) συμμετέχει το Γυμνάσιο Κορώνης. 
 
Η πρώτη επίσκεψη έγινε σε σχολείο στην Κραϊόβα Ρουμανίας από 4 με 14 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του προγράμματος  "touropean".
Εκτός από την Ελλάδα συμμετείχαν η Γερμανία που είχε το συντονισμό, η Noρβηγία, η Ισπανία και η Ρουμανία. Στην πρώτη αυτή συνάντηση έδωσαν το παρών μόνο μέλη των παιδαγωγικών ομάδων των σχολείων. Εξετάστηκαν οι στόχοι του προγράμματος, οργανώθηκε ο τρόπος επίτευξης τους και αναδείχθηκε το επίσημο λογότυπο του προγράμματος. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε τάξεις και να ενημερωθούν για τεχνικές και μεθόδους διδασκαλίας του σχολείου.
Εκτός από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διοργανώθηκαν επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, στο Μουσείο Τεχνών και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Κραϊόβα.
Η επόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του προγράμματος “Touropean”, έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαρτίου στην Γερμανία, στο σχολείο “Integrierte Gesamtschule Thaleischweiler-Fröschen’’. Αυτή τη φορά θα συμμετέχουν τέσσερις μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου που θα συνοδεύονται από δύο εκπαιδευτικούς, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας.
Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί το σχολικό έτος 2020-21 θα κλείσει στις 11 Μαΐου όταν θα επισκεφθούν το Γυμνάσιο Κορώνης, μαθητές και καθηγητές από σχολεία Γερμανίας, Νορβηγίας, Ισπανίας και Ρουμανίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου