21.11.19

Είσαι αχάριστος Κόκκαλη λέει ο Μαρινάκης

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Σωκράτη Κόκκαλη έδωσε ο Βαγγέλη Μαρινάκης, χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού αχάριστο.
Αχάριστο χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Σωκράτη Κόκκαλη, με αφορμή την επιστολή του δεύτερου και με φόντο τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Ρέντη.

Σε γραπτή του δήλωση και απευθυνόμενος στον κ. Κόκκαλη, ο κ. Μαρινάκης του καταλόγισε ότι δεν έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού «για το ατόπημα σου να διώξεις την Ακαδημία μας από το Ρέντη». Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε τον κ. Κόκκαλη πως αποσκοπεί στην κερδοσκοπία σε βάρος του Ολυμπιακού.
Επεσήμανε, δε, πως «η ΠΑΕ Ολυμπιακός, που μου παρέδωσες, είχε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη σε δημόσιο, τράπεζες, παίκτες, ομάδες και προμηθευτές σε κατάσταση πλήρους αφερεγγυότητας, με πολλές εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, που ακόμα και δέκα χρόνια μετά ταλαιπωρούν το Σύλλογο».
Σημείωσε επιπλέον πως, αν ο ίδιος δεν πλήρωνε τα χρέη του κ. Κόκκαλη, το μέλλον του Ολυμπιακού θα ήταν ανάλογο με αυτό της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα.
Σε ό,τι αφορά το γήπεδο Καραϊσκάκη, σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Κόκκαλη ότι «είσαι ο μόνος, που αποκόμισε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ πουλώντας μετοχές του γηπέδου στον Λαυρεντιάδη και εισπράττοντας εκατομμύρια ευρώ και από εμένα».
Αναφορικά με το προπονητικό κέντρο του Ρέντη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως παρέλαβε ένα απλό προπονητικό κέντρο και ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ για την αναμόρφωσή του, ενώ εν συνεχεία το μεταβίβασε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Στη μακροσκελή δήλωσή του, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ακόμη ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες και η ενασχόλησή του με τα κοινά σταματά στον δήμο Πειραιά, ενώ τόνισε πως δεν χρησιμοποίησε τον Ολυμπιακό για δικά του συμφέροντα, κατηγορώντας τον Σωκράτη Κόκκαλη πως χρησιμοποίησε τους ερυθρόλευκους σαν «όχημα για την προώθηση των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεών του».
«Σωκράτη, είσαι Αχάριστος. Ποτέ δεν εκτίμησες τα όσα σου προσέφερα. Σε στήριξα στις προσωπικές και επιχειρηματικές σου αντιπαραθέσεις σεβόμενος την ιστορία και την προσφορά σου στον Ολυμπιακό. Αυτήν την ιστορία, όμως, εσύ δεν τη σεβάστηκες» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.
Κατηγόρησε επιπλέον τον κ. Κόκκαλη ότι την τελευταία τριετία συμμάχησε «με τους εχθρούς του Ολυμπιακού» για να προωθήσει προσωπικά του συμφέροντα, ενώ καταλήγοντας τον κάλεσε «να απαρνηθείς τους εχθρούς μας και να ξεκινήσεις να ονειρεύεσαι μαζί μας για το μεγαλείο του Ολυμπιακού μας».

H αξίωση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και η απάντηση της «Θρύλος ΑΕ»

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, εταιρεία συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη, με επιστολή της στη θυγατρική εταιρεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, «Θρύλος ΑΕ», γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να πουλήσει έναν χώρο που είναι δικός της στο προπονητήριο των «ερυθρολεύκων».
Η «Θρύλος ΑΕ» με μία αιχμηρή απάντηση σχολίασε δηκτικά ότι «δυστυχώς επιβεβαιώνεται και πάλι η εχθρική στάση του Σωκράτη Κόκκαλη και των εταιρειών του απέναντι στην ΠΑΕ Ολυμπιακός».
Η συνέχεια δόθηκε την Τετάρτη, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης απάντησε προσωπικά με επιστολή στον Βαγγέλη Μαρινάκη σε επίσης πολύ αυστηρό ύφος όπου καταλήγοντας ανέφερε πως «ο Ολυμπιακός ανήκει στο λαό του, είναι πιο μεγάλος από μένα και σίγουρα από σένα. Μην συνεχίζεις να τον μικραίνεις».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου