23.11.19

Έπεσαν βροχή τα πρόστιμα σε θαμώνες !Καταστηματάρχες στη Λάρισα ανέλαβαν να τα πληρώσουν

1142-Τι είναι ρουφιάνος παππού;

Ρουφιάνος παιδί μου, είναι ό,τι πιο βρόμικο στον κόσμο.

Είναι αυτός που τον κοιτάζεις και λερώνεις την ψυχή σου....


Τα αρμόδια κλιμάκια πραγματοποίησαν μια σειρά ελέγχων στο κέντρο της Λάρισας, μοιράζοντας πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000 ευρώ. 
«Βροχή» έπεσαν τα πρόστιμα για το κάπνισμα στο κέντρο της Λάρισας, κατά τη διάρκεια ελέγχων το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «onlarissa.gr», κλιμάκιο των αρμόδιων αρχών προχώρησε σε σειρά ελέγχων σε καφετέριες, νυχτερινά μαγαζιά και καταστήματα εστίασης.
Τα συνολικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν, φέρεται να υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι καταστηματάρχες δεσμεύτηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν στους θαμώνες.
Και αυτό διότι, οι εξωτερικοί χώροι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων ήταν κλεισμένοι με τέντες ή άλλα υλικά, γεγονός το οποίο απαγορεύεται με βάση τη νέα νομοθεσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του νέου αντικαπνιστικού νόμου, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή 1142, στην οποία οι πολίτες μπορούν να καλούν για ενημέρωση, αλλά και για καταγγελίες παραβίασης της νομοθεσίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση:
  • Όσοι ζητούν βοήθεια για να κόψουν το τσιγάρο, τα στοιχεία τους θα καταγράφονται και μέσα σε 48 ώρες θα επικοινωνεί μαζί τους ένας επαγγελματίας Υγείας προκειμένου να ενημερώσει και να καθοδηγήσει σε κάποια ιατρείο διακοπής καπνίσματος όπου ειδικοί θα συνδράμουν στην υποστήριξη της προσπάθειας.
  • Όσοι θέλουν να καταγγείλουν παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, θα πρέπει να δώσουν το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους, καθώς και το e-mail τους (εφόσον έχουν).
Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός των πρώτων τριών ημερών λειτουργίας του 1142, καταγράφηκαν πάνω από 1.000 κλήσεις, εκ των οποίων οι 129 αφορούσαν καταγγελίες.
Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει απαγόρευση του τσιγάρου σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς που συγκεντρώνονται παιδιά, όπως γήπεδα και παιδικές χαρές. Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κλειστούς σταθμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου