22.11.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τρίο el Greco - Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου

Τρίο el Greco
Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου
Έργα Χάυντν, Σκαλκώτα, Ντβόρζακ
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30
                Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας
Ύστερα από μια δυναμική παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή, το Τρίο el Greco εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας».                 
                 Φαίδων Μηλιάδης βιολί
                  Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος βιολοντσέλο                                             
                  Θοδωρής Ιωσηφίδης πιάνο
Το πρώτο μέρος του προγράμματος είναι παράλληλα εστιασμένο σε δύο συνθέτες που επηρεάστηκαν εξίσου από την κλασική και τη λαϊκή παράδοση. Το φολκλορικό Trio Gypsy του Γ. Χάυντν και οι 8 Παραλλαγές του Ν. Σκαλκώτα, σε ένα παραδοσιακό θέμα για τρίο με βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, θα παρουσιαστεί το Τrίο Dumky του Α. Ντβόρζακ, έργο που διακρίνεται για τις απότομες μεταπτώσεις ανάμεσα σε λυρικά και δυναμικά τμήματα.
Με την συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και τον εορτασμό του έτους 2019 ως «έτος Ν. Σκαλκώτα», ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», με το μικρό αυτό αφιέρωμα, επιχειρεί να συστήσει στο νεότερο κοινό της πόλης μέρος της σημαντικής εργογραφίας του.
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και η τιμή του εισιτηρίου είναι 15,00 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου