22.11.19

Πρόταση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.

Γιάννης Λάσκαρης 
(Δημοτικός σύμβουλος-γραμματέας Δ.Σ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ)

Για ένα σοβαρό ζήτημα όπως η παραβατικότητα, το οποίο έχει βαρύ ιστορικό αλλά και προεκτάσεις στην καθημερινότητα, στην επιχειρηματικότητα και σε πολλούς άλλους τομείς συνυφασμένους με την εξέλιξη και την ισορροπία της τοπικής κοινωνίας,  θεωρώ χρέος μου από την θέση του δημοτικού συμβούλου να συμβάλλω στην επίλυση του  με προτάσεις και όχι με αφορισμούς. 
Καθώς η παραβατικότητα αφορά όλους τους πολίτες του Δήμου Μεσσήνης προτείνω την καθολική εφαρμογή (αφού πρώτα υλοποιηθεί πιλοτικό πρόγραμμα στην πόλη της Μεσσήνης), σύναψης συνεργασίας με ιδιωτική εταιρεία, οι άνθρωποι της οποίας θα περιπολούν σε πολλά σημεία της πόλης προκειμένου να αποτρέψουν περιστατικά κλοπών και φθοράς δημόσιας αλλά και ιδιωτικής περιουσίας. 
Ο ρόλος τους δεν θα είναι η αντικατάσταση της αστυνομίας αλλά η συνεργασία με αυτήν. Μην ξεχνάμε πως η αστυνομία έχει έναν δύσκολο ρόλο να διαδραματίσει και πολλές φορές τα στελέχη της καταβάλλουν μεγάλο αγώνα παρά την υπστελέχωση. 
Ο ρόλος λοιπόν της εταιρείας φύλαξης θα είναι η υπόδειξη, η καταγραφή και η ενημέρωση της Άμεσης Δράσης και γενικότερα θα συμβάλλει στην Πρόληψη που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. 
Οι περιπολίες μπορούν να ξεκινούν από τις 10 το βράδυ και να ολοκληρώνονται τις πρωινές ώρες. Πρόκειται για ένα μοντέλο που όπου χρησιμοποιήθηκε σε δήμους της Ελλάδας υπήρξε αισθητή μείωση της παραβατικότητας και πρέπει κάποια στιγμή να αναζητήσουμε τις λύσεις μέσα από ρεαλιστικές και ριζοσπαστικές προτάσεις καθώς η υπομονή των πολιτών του Δήμου Μεσσήνης έχει εξαντληθεί στην κυριολεξία. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου