21.11.19

Που θα «χτυπήσει» το κύμα κακοκαιρίας - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική το απόγευμα

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. 

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά περιόδους έντονα.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στη Πελοπόννησο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν και σήμερα και από το απόγευμα θα «χτυπήσουν» και την Αττική. 
Νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στην Αττική από το μεσημέρι, με τα φαινόμενα κατά τόπους να αναμένονται να είναι έντονα. Σύμφωνα με το meteo.gr, Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 1 έως 21 βαθμούς.
Αντιστοιχα και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα ενταθούν το βράδυ.
Οι βροχές αναμένεται να πλήξουν κυρίως στην Πελοπόννησο και στη Βόρεια Ελλάδα, με εντονότερα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας το φαινόμενο των λασποβροχών
Από το μεσημέρι και μετά, η επιδείνωση θα μεταφερθεί προς τα νοτιοδυτικά με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Τις βραδινές ώρες ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στη Χαλκιδική, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Νότιες Κυκλάδες, στη Δυτική Κρήτη και ενδεχομένως τοπικά στις Σποράδες.
Αξιοσημείωτα ύψη βροχής
Σε Πύργο, Αρφαρά, Γαβαλού και Ζάκυνθο, τα ύψη βροχής κυμάνθηκαν από 72 έως και 107 mm. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν και πολλά προβλήματα στους κατοίκους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iliaive.gr σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν απο την υπερχείληση ρέματος στη Βαρβάσαινα ενώ υπήρξε τουλάχιστον ένα πλημμυρισμένο σπίτι στα Χαλικιάτικα. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες για 30 σπίτια που πλημμύρισαν από τη βροχή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου