22.11.19

Ναι, έκανε και λάθη ο Σαμαράς, αλλά τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...

Έφτασε λοιπόν η στιγμή που η Ελλάδα θα αποπληρώσει πρόωρα τα ακριβά και όχι μόνο δάνεια του ΔΝΤ. Του ΔΝΤ που όλοι θυμόμαστε τα λάθη του και τις παραλείψεις του, στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας, που και το ίδιο το Ταμείο εκ των υστέρων βέβαια έχει ομολογήσει. Κάποιος βέβαια μιλούσε δημόσια και με έντονο τρόπο για τα λάθη αυτά από την αρχή και το όνομά του, Αντώνης Σαμαράς.
 Είναι μάλιστα αυτός που ως πρωθυπουργός προσπάθησε να αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ και να απεμπλακεί η χώρα από τις λάθος επιλογές του Ταμείου που στοίχισαν στη χώρα. 
Δεν το κατάφερε όμως, γιατί η Ευρώπη και συγκεκριμένα η Μέρκελ δεν το ήθελε.
 Ή μήπως το επέτρεπε, αλλά με συγκεκριμένα ανταλλάγματα;
Η Μέρκελ υπήρξε σαφής και απόλυτη απέναντι στον Σαμαρά. Για να συμφωνήσει στην πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ απαιτούσε επιτακτικά τη λύση του Σκοπιανού και του λαθρομεταναστευτικού, που βέβαια η ίδια σε κάθε συζήτηση ανέφερε ως προσφυγικό ζήτημα.
 Η πατριωτική στάση Σαμαρά δεν επέτρεπε τέτοιες προδοτικές υποχωρήσεις και το ζήτημα της αποπληρωμής δεν προχώρησε. Βέβαια στην πολιτική ζωή της Ελλάδας υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν πρόθυμοι. Έχουν και αυτοί ονοματεπώνυμο. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σήμερα γίνεται απόλυτα αντιληπτό, ακόμη και από τους πλέον δύσπιστους, ότι τα δώσαμε και τα δύο στη Μέρκελ, όπως αυτή ήθελε. 
Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών με τη σύμφωνη γνώμη τότε των εραστών της “πολιτικής ορθότητας”, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανώς χαιρόταν αφού η συγκεκριμένη καυτή πατάτα του έδινε τη δυνατότητα να γίνει ο επόμενος ένοικος του Μαξίμου. 
Η προσωπική του κυβίστηση στο ζήτημα θα ερχόταν, όπως και ήρθε, αφού θα ήταν πρωθυπουργός. 
Το λαθρομεταναστευτικό όμως έπρεπε να το λύσει ο ίδιος ως πρωθυπουργός, κάτι το οποίο ήδη κάνει κατά τις επιταγές της Μέρκελ. 
Αποθήκη ψυχών η Ελλάδα, αλλά η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είναι πλέον γεγονός. Ψάξτε το λάθος...

ΥΓ 1.Όσοι παρεξηγηθούν από την έκφραση “προδοτικές υποχωρήσεις”, πρέπει να απαντήσουν πρώτα στο πως συνδέεται η αποπληρωμή δανείων με σοβαρά εθνικά ζητήματα και αν μπορούν αυτά να είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και αντιπαροχής.



ΥΓ 2.Στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα, υπάρχουν άνθρωποι που και υπέρμαχοι της συμφωνίας των Πρεσπών υπήρξαν, αλλά και σφόδρα ενάντιοι στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά. Φαντάζομαι σήμερα πανηγυρίζουν για την πρόωρη αποπληρωμή από την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν.



ΥΓ 3. Στον Άδωνι Γεωργιάδη, να θυμίσω ότι του είχε κλέψει τη δόξα ο Τόμσεν, κατά δική του δήλωση. Ο Τόμσεν που ήταν κύριος υπεύθυνος για τους λάθος πολλαπλασιαστές κλπ. Βέβαια εμείς με τον Σαμαρά βρισκόμαστε στο Ζάππειο παρουσιάζοντας την πλέον ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση που έχει κατατεθεί από κόμμα της αντιπολίτευσης, σαφώς αντίθετη με αυτή που υποστήριζε ο Τόμσεν.

 πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου