21.11.19

ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ! Σχεδόν 350 κλήσεις στο 1142 την Τετάρτη για το κάπνισμα !

ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ! ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ....

Συνεχίστηκαν οι καταγγελίες στον τετραψήφιο αριθμό 1142. Συνολικά 347 κλήσεις κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας λειτουργίας της γραμμής καταγγελιών.
Σημαντική αύξηση εμφάνισαν οι καταγγελίες για παραβίαση του νέου αντικαπνιστικού νόμου, με τα τηλέφωνα στον τετραψήφιο αριθμό 1142 να παίρνουν… και σήμερα φωτιά.

Σύμφωνα με την ανεπίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, το 1142 δέχθηκε την Τετάρτη - κατά τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας του - συνολικά 347 κλήσεις.
Εξ αυτών οι 87 ήταν καταγγελίες (σ.σ. 58 την Τρίτη), οι 55 αιτήματα βοήθειας για διακοπή του καπνίσματος και οι 108 πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα:
  • 63 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν (18,16%)
  • 20 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο (5,77%)
  • 14 Άλλο (4,03%)
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του 1142, καταγράφηκαν συνολικά 235 κλήσεις, εκ των οποίων οι 58 καταγγελίες, οι 22 αιτήματα βοήθειας και οι 66 ερωτήματα γενικών πληροφοριών.
Στο πλαίσιο του νέου αντικαπνιστικού νόμου, το υπουργεί Υγείας έχει θέσει σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή «1142», στην οποία οι πολίτες μπορούν να καλούν για ενημέρωση, αλλά και για καταγγελίες παραβίασης της νομοθεσίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση:
  • Όσοι ζητούν βοήθεια για να κόψουν το τσιγάρο, τα στοιχεία τους θα καταγράφονται και μέσα σε 48 ώρες θα επικοινωνεί μαζί τους ένας επαγγελματίας Υγείας προκειμένου να ενημερώσει και να καθοδηγήσει σε κάποια ιατρείο διακοπής καπνίσματος όπου ειδικοί θα συνδράμουν στην υποστήριξη της προσπάθειας.
  • Όσοι θέλουν να καταγγείλουν παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, θα πρέπει να δώσουν το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους, καθώς και το e-mail τους (εφόσον έχουν).
Οι καταγγελίες θα ομαδοποιούνται και θα προωθούνται στις αρμόδιες αρχές ελέγχου ανά κατηγορία, προκειμένου να διενεργηθούν έκτακτοι ή στοχευμένοι έλεγχοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει απαγόρευση του τσιγάρου σ’ όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς που συγκεντρώνονται παιδιά, όπως γήπεδα και παιδικές χαρές. Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κλειστούς σταθμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου