16.9.09

Αδελφοποίηση της Καλαμάτας και της πόλης Σιάν της Κίνας

Η Καλαμάτα, πόλη ιστορική και φιλόξενη, θα καλωσορίσει με χαρά και αισθήματα φιλίας την αντιπροσωπεία της πόλης Σιάν της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του Δημάρχου, κ. Wang Jingshu, Αντιπρόεδρο της Λαϊκής Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Σιάν.
Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας θα συναντήσει στο γραφείο του στο Δημαρχείο τον εκπρόσωπο του ομολόγου του της Σιάν και στη συνέχεια, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα υπογράψουν Συμφωνία Αδελφοποίησης μεταξύ των δυο πόλεων, που αποδεικνύει και έμπρακτα ότι οι πόλεις και οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να ξεπερνούν τις αποστάσεις, να ανοίγουν τα φτερά τους και να ενισχύουν τη διεθνή ειρήνη και συνεργασία.
Από τις 17 Σεπτεμβρίου 2009, Σιάν και Καλαμάτα θα αποκτήσουν

ένα σύμφωνο συνεργασίας, στήριξης και επικοινωνίας που στόχο έχει την ευημερία, την ποιότητα ζωής, την ανάπτυξη των πόλεων και κυρίως των πολιτών με εμπορικές, επιχειρηματικές, τεχνολογικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, αθλητικές, περιβαλλοντικές και τουριστικές πρωτοβουλίες, στη βάση στέρεων προθέσεων ανάδειξης και ανάπτυξης των δυο πόλεων και των πολιτών τους.
Ευχή όλων είναι να γνωριστούν καλύτερα, να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, να δρομολογήσουν και να προωθήσουν δράσεις με σεβασμό στην ιστορία, στις αξίες, στις παραδόσεις και με τη βαθιά πεποίθηση ότι οι γενιές που έρχονται υπαγορεύουν αυτήν την προσπάθεια, αυτή την προοπτική.
Τον εκπρόσωπο του Δημάρχου της Σιάν συνοδεύουν:
ο κ . Xing Zhongmin, Υποδιεθυντής της Υπηρεσίας Προετοιμασίας της Διεθνούς Έκθεσης Ανθοκομίας που θα γίνει στη Σιάν το 2011
ο κ. Liu Zongfeng, Υποδιεθυντής της Εθνικής Πολιτικής Αεροδιαστημιακής Βιομηχανικής Βάσης της Σιάν
ο κ. Yan Chunxi, Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης και
η κα. Dai Hanyun, Διερμηνέας του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων.
Με την ευκαιρία της υπογραφής της Συμφωνίας Αδελφοποίησης η Κινεζική Αντιπροσωπεία και συγκεκριμένα ο κ. Xing Zhongmin, Υποδιεθυντής της Υπηρεσίας προετοιμασίας της Διεθνούς Έκθεσης Ανθοκομίας-Σιάν 2011, θα προσκαλέσει την Καλαμάτα να συμμετάσχει στην Έκθεση και το Δήμαρχο να παρευρεθεί στα εγκαίνια, τον Απρίλιο του 2011.
Η κινεζική αντιπροσωπεία της αδελφής–πόλης Σιάν θα παραμείνει στην Καλαμάτα από 16 μέχρι 18 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα περιιλαμβάνει ξεναγήσεις, συναντήσεις με υπηρεσιακά στελέχη και επιχειρηματίες και εκδρομή, μετά από επιθυμία των Κινέζων, στην Αρχαία Ολυμπία, λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου