18.9.09

100 Ανεμογεννήτριες στην ..θάλασσα - Το μεγαλύτερο θαλάσσιο Αιολικό πάρκο !!

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, με σχεδόν 100 ανεμογεννήτριες που θα καλύπτουν τις ετήσιες ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα 200.000 νοικοκυριών, εγκαινίασε στη Βόρεια Θάλασσα η εταιρεία ενέργειας της Δανίας Dong Energy.
Το νέο πάρκο με την ονομασία Horns Rev 2 έχει έκταση σχεδόν 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα σε απόσταση 30 χιλιομέτρων ανοιχτά του Μπλάαβαντς Χουκ, στη δυτική Δανία. Είναι εξοπλισμένο με 91 ανεμογεννήτριες τις οποίες κατασκεύασε η γερμανική εταιρεία Siemens, με ικανότητα παραγωγής 2,3 μεγαβάτ ανά ώρα έκαστη.
Πρόκειται το πρώτο αιολικό πάρκο του πλανήτη που είναι εξοπλισμένο με μετασχηματιστή και μία πλατφόρμα με κατοικίες για τους 24 ανθρώπους που έχουν επιφορτιστεί με τη διατήρηση και την επίβλεψη της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία αναμένεται να φτάνει...

τα 800 Γιγαβάτ ανά ώρα κατά μέσον όρο ετησίως.
Για την κατασκευή του πάρκου, το οποίο εγκαινίασε ο πρίγκιπας διάδοχος της Δανίας Φρέντερικ, δαπανήθηκαν 3,5 δισεκατομμύρια κορώνες (469 εκατομμύρια ευρώ). Είναι το ένατο θαλάσσιο αιολικό πάρκο που φτιάχνεται στη Δανία από το 1991.
Την κατασκευή του χαιρέτισε η υπουργός Κλίματος και Ενέργειας της χώρας Κόνι Χεντεγκαάρντ σημειώνοντας ότι "επισφραγίζει τη θέση της Δανίας ως παγκόσμιος πρωταθλητής της αιολικής ενέργειας".
"Σχεδόν το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δανία καλύπτεται από την αιολική ενέργεια", σημειώνει η ίδια σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι η κυβέρνηση "δεν σκέφτεται να σταματήσει εκεί" και προβλέπει τριπλασιασμό των ικανοτήτων της σε θαλάσσια πάρκα τα τέσσερα προσεχή χρόνια".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου