17.9.09

Μέτρα και διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης!!

Πρόσθετα μέτρα και διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης, ανακοινώθηκαν σήμερα από τον υπουργό Υγείας, ύστερα από σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου.
Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο αναμένονται στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου, οι οποίες αφορούν 100.000 δόσεις. Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε γνωστό ότι τα εμβόλια θα αποθηκευτούν στο Κέντρο Δημόσιας Υγείας, στη Βάρη, ένα υπερσύγχρονο κτήριο, η κατασκευή και του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες. Οι δόσεις θα τοποθετηθούν σε ειδικά ψυγεία, προκειμένου να συντηρηθούν έως ότου διατεθούν για εμβολιασμό του πληθυσμού.
Σε ό,τι αφορά την έναρξη του εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης, έγινε γνωστό ότι για να ξεκινήσει η χορήγηση του εμβολίου στην Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αδειοδότηση δεν αναμένεται

πριν τις 15 Οκτωβρίου.
Αύριο, η Ελληνική Επιτροπή Εμβολιασμού θα εισηγηθεί αν θα πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά, ενώ οι ως τώρα συστάσεις αφορούν τις εγκύους, που βρίσκονται στο δεύτερο και τρίτο μήνα της κύησης, τους επαγγελματίες υγείας, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και όσους φροντίζουν παιδιά ή βρέφη.
Σε ερώτηση για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στα σχολεία εάν ο ιός της νέας γρίπης εξαπλωθεί με γοργούς ρυθμούς, οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας άφησαν να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανόν να κλείσουν οι τάξεις, στις οποίες θα παρατηρηθεί προσβολή από τον ιό σε ποσοστό 40 έως 50% των μαθητών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου