18.9.09

Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ στο Ράδιο Καλαμάτα - Πιστεύουμε ότι θα ανατρέψουμε το κλίμα.!!


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να καλημερίσουμε τον Γραμματέα της Ν.Δ. και Βουλευτή της Β’ Αθηνών, τον κ. Λευτέρη Ζαγορίτη. Καλημέρα σας, κ. Ζαγορίτη.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Καλημέρα στην Καλαμάτα. Καλημέρα στη Μεσσηνία. Και δεν λέω στην Πελοπόννησο, γιατί είμαι στην Πελοπόννησο, επειδή ορκίζεται ο γιος μου που υπηρετεί στο Ναυτικό, στον Πόρο. Αυτή την ώρα πηγαίνω για την ορκωμοσία και είμαι στην περιοχή του Γαλατά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να είστε καλά. Δεκαέξι ημέρες πριν και θα μιλήσουμε γι’ αυτήν την κρίσιμη αναμέτρηση, μια και η Ν.Δ. καλείται να «βάλει τα πόδια στο κεφάλι» και να καλύψει τη διαφορά που υπάρχει. Θα τα καταφέρει, κ. Ζαγορίτη;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα ο κόσμος της Ν.Δ. θα συσπειρωθεί. Τα επιχειρήματα, τα οποία έχουμε, η παρουσία του Κ. Καραμανλή, τα στελέχη μας τα οποία έχουν βγει και είναι κοντά στον κόσμο, θα δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες, που θα ανατρέψουν το κλίμα και θα βγούμε νικητές και σε αυτές τις εκλογές. Θα έχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Διότι ο κόσμος έχει να κάνει πάρα πολύ απλές επιλογές. Ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα. Ανάμεσα στη σοβαρότητα και τη δύσκολη πράγματι επιχείρηση από τη μεριά να βγούμε από τη διεθνή οικονομική κρίση, που έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες

και τα εύκολα, κούφια λόγια του ΠΑΣΟΚ που δεν οδηγούν πουθενά από την άλλη. Ανάμεσα στον Καραμανλή και τον Παπανδρέου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταφέρατε, όμως, να πληγώσετε τον κόσμο σας…
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν γίνει παραλείψεις, καθυστερήσεις, έχουμε δυσαρεστήσει κόσμο. Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχει καμία επίσης αμφιβολία ότι έχει γίνει πολλή δουλειά. Έχει γίνει πολύ έργο και ο κόσμος το θυμάται. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το 2004, όταν ο κόσμος καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ που είχε φέρει την οικονομία σε μαύρα χάλια. Ακόμη και σήμερα, μέσα στη δίνη της διεθνούς οικονομικής κρίσεως, η ανεργία είναι μικρότερη από αυτή, η οποία υπήρχε το 2004. Τότε μάλιστα που κάναμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2004 η ανεργία ήταν στο 11,5%, γινόντουσαν Ολυμπιακοί Αγώνες, που σημαίνει ότι ο κόσμος έβρισκε δουλειά στα έργα και παράλληλα δεν υπήρχε και διεθνής οικονομική κρίση. Σήμερα, 5 χρόνια μετά -αφού καταφέραμε και μειώσαμε την ανεργία, παρά την πίεση που δεχόμαστε λόγω της κρίσης στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο- η ανεργία είναι μικρότερη. Και ξέρετε, επηρεάζει η διεθνής οικονομική κρίση και την Ελλάδα, δεδομένου ότι είμαστε μια χώρα κατ’ εξοχήν τουριστική. Ο Γερμανός, ο Βρετανός ή ο Σκανδιναβός, που δεν έχει χρήματα να ξοδέψει, το πρώτο που κόβει είναι από τις διακοπές του, από τον τουρισμό και αυτό έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα. Καταφέρνουμε, όμως, και κρατάμε. Το διακύβευμα ήταν ότι δεν έπρεπε να μπούμε σε μια μακρά, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Θα είχαμε για ένα 6μηνο προεκλογική περίοδο, ως τον Μάρτιο, μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει τον κ. Κ. Παπούλια για Πρόεδρο Δημοκρατίας προκειμένου να προκαλέσει εκλογές. Η 6μηνη, μακρά αυτή προεκλογική περίοδος, θα ήταν ζημιογόνα για τη χώρα. Ζημιογόνα για την οικονομία. Γι’ αυτό γίνονται τώρα οι εκλογές, προκειμένου να κερδίσει η χώρα. Και να ξέρετε ότι θα τις κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ. και ο Κ. Καραμανλής.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, πιστεύετε ότι ήταν σωστή η επιλογή για τόσο πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Πιστεύουμε ότι θα ανατρέψουμε το κλίμα. Έχουμε πολλά πράγματα να πούμε, πολλά πράγματα να επιδείξουμε. Πρέπει να ξεφύγουμε από τον λαϊκισμό, να μπούμε στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας τις επόμενες 15 ημέρες σε συνθήκες νηφάλιου και μετριοπαθούς διαλόγου. Μακριά από λαϊκισμούς, μηδενισμούς, μακριά από εντάσεις και πόλωση. Ο κόσμος την 4η Οκτωβρίου, θα πάει στις κάλπες και θα πάρει την απόφασή του με σοβαρά κριτήρια. Δεν θα ψηφίσει επιπόλαια. Είμαι βέβαιος για αυτό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και πώς να ψηφίσει ο κόσμος ένα κόμμα που ο αρχηγός του μίλησε για μηδενικές αυξήσεις, για δύσκολες μέρες και δύσκολες επιλογές;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Ακριβώς γι’ αυτό. Γιατί ο Καραμανλής λέει την αλήθεια. Δεν χαϊδεύει αυτιά. Το να λέμε ότι θα δώσουμε αυξήσεις την ώρα που δεν υπάρχουν οι δυνατότητες δεν είναι σοβαρό. Διότι εάν ασκήσουμε τέτοια πολιτική η χώρα θα πάει 2-3-4 χρόνια πίσω, ενώ με λίγο κράτημα θα μπορέσουμε μέσα σε ένα χρόνο να ξεφύγουμε από την κρίση και να μπούμε σε καλύτερη περίοδο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Καραμανλής μπορεί να καταφέρει αρκετά για τη Ν.Δ. στο debate; Πιστεύετε στην εκεί παρουσία του πρωθυπουργού;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου. Είναι δεδομένο τα τελευταία 5 χρόνια, από την ώρα που έγινε ο κ. Παπανδρέου αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να απαντήσει στο που θα βρει τα χρήματα, στο τι πολιτικές θα κάνει. Γιατί όλα αυτά τα οποία λέει είναι λαϊκισμοί και στρογγυλέματα. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν μπορούν οι άνθρωποι, δεν έχουν πρόγραμμα, δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν θέσεις και το μόνο το οποίο κάνουν είναι να παραπλανούν τον κόσμο. Οφείλει, λοιπόν, να δώσει απαντήσεις. Και γνωρίζετε βεβαίως ότι σε όλες τις μεταξύ τους δημόσιες αναμετρήσεις, στη Βουλή, στην τηλεόραση, παντού, ο Καραμανλής βγαίνει νικητής.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω, επειδή ξέρω ότι είσαστε φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, να σας βάλω λίγο, να σας προβληματίσω…
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Ρεαλιστής είμαι. Περισσότερο ρεαλιστής είμαι, παρά αισιόδοξος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στη Ν.Δ., όμως, στην περίπτωση που χάσει, βλέπετε να υπάρχει πρόβλημα γενικά και στο εσωτερικό του κόμματος και για τον Κ. Καραμανλή;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Εμείς πάμε στη μάχη για να κερδίσουμε. Και θα κερδίσουμε τις εκλογές. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Με το εκλογικό σύστημα το οποίο έφερε το ΠΑΣΟΚ για μία ψήφο θα κριθεί το αποτέλεσμα. Το κόμμα που θα έχει μία ψήφο παραπάνω από το άλλο θα έχει και 40 με 45 έδρες διαφορά. Δηλαδή, εάν η Ν.Δ. είναι πρώτη θα έχει 40-45 έδρες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ ή το αντίθετο, αν το ΠΑΣΟΚ έρθει πρώτο.
Εκείνο, λοιπόν, το οποίο έχει σημασία είναι ότι εμείς στοχεύουμε σε αυτή τη μάχη στη νίκη. Στοχεύουμε στην εμπιστοσύνη του κόσμου. Ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε και το 2004 και το 2007. Μας εμπιστεύτηκε και στις νομαρχιακές και στις δημοτικές εκλογές και ζητάμε να μας εμπιστευτεί και πάλι. Διότι γνωρίζουμε τα λάθη μας, γνωρίζουμε τις παραλείψεις μας, γνωρίζουμε τις καθυστερήσεις. Αλλά και ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει πόσα θετικά έχουν γίνει αυτή την περίοδο. Ιδίως για αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες οικονομικά ανάγκες, όπως οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, με το ΕΚΑΣ, όπως οι άνεργοι και να σταθούν κοντά μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Όχι τάζοντας, αλλά πράττοντας σωστά και λελογισμένα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω και ένα σχόλιο για το ψηφοδέλτιο του νομού μας και του «νομού σας». Βλέπω «βαρύ πυροβολικό», έναν Υπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Εγώ πολιτεύομαι καταρχήν στην Β’ Περιφέρεια Αθήνας. Που σημαίνει ότι έχω δική μου εκλογική περιφέρεια. Και θέλω να ευχαριστήσω τους Μεσσηνίους, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθειά μου. Επειδή η γυναίκα μου είναι από τη Μεσσηνία και αγαπώ και εγώ τη Μεσσηνία και όσο πιο συχνά γίνεται έρχομαι. Αγαπώ τους Μεσσήνιους και αυτοί με βοηθούν στην Αθήνα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πείτε μου και ένα σχόλιο για το ψηφοδέλτιο του νομού. Βλέπουμε εδώ Αντώνης Σαμαράς, Σοφία Καλαντζάκου, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Είναι ένα από τα ισχυρότερα ψηφοδέλτια τα οποία έχουν κατατεθεί ποτέ στη Μεσσηνία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ. Καλή συνέχεια στο δύσκολο αγώνα σας.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη για τις εκλογές αυτές και πολύ περισσότερο ευχαριστώ τα στελέχη εκείνα τα κόμματος τα οποία δίνουν κοντά τους και αυτή τη μάχη. Όχι πια του σταυρού, όχι την προσωπική, αλλά τη μάχη για την παράταξη, για τις αρχές, για τις αξίες, για την ιδεολογία μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλή σας ημέρα.
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Να είστε καλά. Καλή σας ημέρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου