17.9.09

Τα ψεύτικα τα λόγια…

Τα «golden boys» δεν τα αγγίζει κανείς. Θυμάστε με τι διθύραμβους υποδέχθηκε τον Φεβρουάριο ο τύπος την αναγγελία του Αντώνη Σαμαρά ότι θα περικόψει τους μισθούς των golden boys του ΟΠΕΠ; Είπε, τότε, επί λέξει:
«… ανέλαβα το Υπουργείο σε ώρες οικονομικής δυσπραγίας. Άρα οι προτεραιότητες περνάνε αναγκαστικά από αυστηρή δοκιμασία… Παρακάλεσα τους επικεφαλής των εποπτευομένων οργανισμών να δεχτούν κάποια μείωση των αποδοχών τους. Για παράδειγμα στον ΟΠΕΠ ζήτησα την περικοπή του μισθού του Προέδρου από 8.200 ευρώ σε 3.000 και του Δ/νοντα Συμβούλου από 7.700 σε 6.500.»
Καλά τα μπράβο της δημοσιότητας και οι θριαμβολογίες για τον Αντώνη που θα τα συμμαζέψει, αλλά μάλλον δεν του έκανε καρδιά να στερήσει από τους ανθρώπους του τα λεφτά. Δικά του ήταν άλλωστε;
Έτσι τα golden boys γίνονται όλο και πιο golden (προσθέστε έξοδα παράστασης, αμοιβές από συνεδριάσεις, δωρεάν αυτοκίνητο και ξεπερνάτε τις 10.000 το μήνα ο καθένας).
ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Golden boys στο ΥΠΠΟ; Οχι πια
Να μια καλή είδηση.
Κόβονται οι υπέρογκες αμοιβές των γκόλντεν μπόις του υπουργείου Πολιτισμού. Υπήρχαν υψηλά αμειβόμενοι στο ΥΠΠΟ κι ας μην τους φαινόταν. Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως μαθαίνουμε, διαπίστωσε πως π.χ. ο πρόεδρος του Οργανισμού Προβολής Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς έπαιρνε 8.000 ευρώ τον μήνα. Μα τι βγάζει αυτός ο Οργανισμός για να δίνει στα στελέχη του τόσα πολλά; «Ντροπή, κύριοι», όπως είπε και ο Μπαράκ Ομπάμα για τους δικούς του της Γουόλ Στριτ, που αύξησαν μεσούσης της οικονομικής κρίσης τα έσοδά τους. Στόχος του νέου ΥΠΠΟ όσον αφορά τον αμαρτωλό ΟΠΕΠ είναι να ισοσκελιστεί τουλάχιστον ο προϋπολογισμός του. Ιδρύθηκε για να προσφέρει έσοδα στον Πολιτισμό από την εμπορική εκμετάλλευση αντιγράφων των μουσειακών έργων τέχνης και όχι για να χρηματοδοτείται από το υπουργείο. Λες να τα καταφέρει ο Μεσσήνιος;
Ν.Κ.-Ρ.
(http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=14707)

Ελευθεροτυπία, Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009
«Δίνω μάχη για 55 εκατ. ευρώ»
Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ
Με ένα έλλειμμα της τάξεως των 55 εκατ. ευρώ, μόνο με μια χείρα βοηθείας από τους ομογενείς μπορεί να σωθεί ο πολιτισμός. Κάπως έτσι σκέφτεται ο Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζοντας πολύ καλά τη δυσκολία κάλυψης των μεγάλων ανοιγμάτων του ΥΠΠΟ προς διαφόρους φορείς και τους ίδιους τους υπαλλήλους - τους χρωστάει ακόμη και τα οδοιπορικά των δύο τελευταίων ετών. ……….
«Κλείσαμε ήδη το παράρτημα του ΟΠΕΠ Θεσσαλονίκης, ξενοικιάσαμε ορισμένα κτίριά του στην Αθήνα», είπε - υπολογίζει να εξοικονομήσει έτσι μισό εκατομμύριο ευρώ. Μείωσε και τους μισθούς του προέδρου του από 8.200 ευρώ σε 3.000 και του διευθύνοντος συμβούλου του από 7.700 ευρώ σε 6.500.(http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=18177)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου