17.9.09

"Πράξη εχθρική για την Ηλεία" χαρακτηρίζει ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γ. Κοντογιάννης την ενέργεια του ΥΠΠΟ Α. Σαμαρά

« Πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ηλεία» διαμηνύει εμπράκτως ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Κοντογιάννης με αφορμή τις πληροφορίες για απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να «χαριστεί» στη Μεσσηνία ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης με διάβημα στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτήρισε πράξη εχθρική προς την Ηλεία την απόφαση Σαμαρά. Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού χαρακτηρίζει απαράδεκτη και ακατανόητη την απόφαση και ζητεί από τον κ. Αντώνη Σαμαρά να μη «νομιμοποιήσει πολιτικά» με την υπογραφή του την εισήγηση των Υπηρεσιών του Υπουργείου του.
Στην επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τονίζει μεταξύ άλλων ότι εγείρεται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης καθώς η απόφαση αυτή προωθείται εν μέσω της προεκλογικής περιόδου και ευνοεί τα συμφέροντα της εκλογικής περιφέρειας του Υπουργού Πολιτισμού σε βάρος της Ηλείας.
Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Αργύρη Καρρά.Η επιστολή Αναλυτικά :

«Οι πολίτες της Ηλείας με την ψήφο τους δυο φορές μέχρι σήμερα μου ανέθεσαν μια αποστολή, την υπεράσπιση των καλώς νοούμενων συμφερόντων του Νομού μας. Αυτό έπραξα και αυτό θα πράξω πέρα από τις όποιες πολιτικές και προσωπικές σχέσεις. Είναι και ακατανόητη και απαράδεκτη η προσπάθεια που καταβάλλεται στο Υπουργείο Πολιτισμού να «χαρίσουν» το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στη Μεσσηνία και να στερήσουν από την Ηλεία ένα παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο. Ένα μνημείο για την ανάδειξη του οποίου παλέψαμε συλλογικά και σήμερα περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESKO», τονίζει ο κ. Κοντογιάννης, ο οποίος υπενθυμίζει ότι η αναστύλωση του μοναδικού σε κάλος ναού, που δημιούργησε ο Ικτίνος, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στην οποία ανήκει η Ηλεία και όχι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην οποία ανήκει η Μεσσηνία.
http://giwrgoskontogiannis.blogspot.com/2009/09/1592009.html
pyrgos-news.blogspot.com/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου