18.9.09

Προσφυγή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο ΣτΕ για ακύρωση απόφασης του Αντ. Σαμαρά


Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί η από 22.5.2009 απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, με την οποία διορίστηκαν τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης.Ο Σύλλογος αναφέρει ότι είναι μη νόμιμη η συγκρότηση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου υπό την επωνυμία "Μουσείο Ακρόπολης", καθώς τέσσερα μέλη του "δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 3711/2008", αφού "ουδείς γνωρίζει τις ιδιαίτερες επιδόσεις τους στα γράμματα, στις τέχνες και τις επιστήμες", έτσι ώστε να έχουν "το αναγνωρισμένο κύρος", που απαιτεί ο νόμος για τον διορισμό τους.
Τα τέσσερα αυτά μέλη, που -κατά τον Σύλλογο Αρχαιολόγων- δεν έχουν νόμιμες προϋποθέσεις για να διοριστούν στο Δ.Σ. του Μουσείου Ακρόπολης, είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης Κώστας Μπούρας, ο πολιτικός μηχανικός Νικόλαος Δαμαλίτης και η αρχιτέκτων Κατερίνα Παράσχη.

Παράλληλα, ο Σύλλογος αναφέρει στην αίτησή του, ότι "είναι αντισυνταγματική και παράνομη η ανάθεση της διοίκησης του Μουσείου Ακρόπολης σε ΝΠΔΔ, καθώς μόνο αρμόδιο - σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος - είναι το υπουργείο Πολιτισμού".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου