18.9.09

« Φυσικά….Μαγικά ». Εκτοξεύεστε Πυραύλους με μαγειρική σόδα και ..ξύδι !!!


"Εκτοξεύστε πυραύλους χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και ξύδι από τη σαλάτα σας. Φωταγωγήστε το σπίτι σας κάνοντας ποδήλατο και λειτουργήστε το ξυπνητήρι σας με τα λεμόνια που έχετε στο ψυγείο.
Μετρήστε την ταχύτητα του φωτός με έναν φούρνο μικροκυμάτων και λίγο κασέρι! Διαπιστώστε με τα ίδια σας τα μάτια ότι τα αντικείμενα μπορούν να κατρακυλούν προς τα …πάνω ή να αιωρούνται καταργώντας το νόμο της βαρύτητας.
Διαλύστε τενεκέδες από λαμαρίνα και ισοπεδώστε κουτάκια αναψυκτικού χωρίς καν να τα ακουμπήσετε. Κινηθείτε 'οικολογικά' με τον πυροσβεστήρα σας καθώς ψήνετε λουκάνικα με τον καθρέφτη σας…"
Ένα διαφορετικό τρόπο να μάθουμε για τα φυσικά φαινόμενα υπόσχεται να μας παρουσιάσει ομάδα φοιτητών του Τμήματος Φυσικής με επικεφαλής τον Αν. Καθηγητή Χαρ. Πολάτογλου το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρες 11.20 με 12.00, στην Πλατεία Χημείου του Α.Π.Θ.
Τα "Φυσικά...Μαγικά!" συμμετέχουν

στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι με εργολαβική σχέση εξαρτημένης εργασίας στο Α.Π.Θ., με κεντρικό σύνθημα "Είμαι εργολαβικός. Ως πότε;".
Ένα διαφορετικό τρόπο να μάθουμε για τα προβλήματα τους, που δε χρειάζονται Μαγικά για να λυθούν, αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι του Α.Π.Θ.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου