16.10.13

Τα στρινγκακια βλάπτουν την υγεία;

Υπάρχει περίπτωση το πιο σέξι γυναικείο εσώρουχο να δημιουργεί προβλήματα σε όσες το φορούν;

Δύο γυναικολόγοι απαντούν:

Τα στρινγκ δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα...

Εξαρτάται από την τάση που έχει ο οργανισμός στις μολύνσεις. Αν μια γυναίκα είναι υγιής δεν υπάρχει κίνδυνος. Ομως αν κάποια έχει προδιάθεση στις κολπικές μυκητιάσεις θα είναι πιο δύσκολο να τις ξεφορτωθεί εάν φοράει στρινγκ.


Υπάρχουν κάποια στρινγκάκια που δημιουργούν πρόβλημα

Αρκετά στρινγκ και ιδιαίτερα όσα είναι δαντελωτά κατασκευάζονται από όχι τόσο καλά υλικά. Οι γυναίκες θα πρέπει να προτιμούν γενικά τα βαμβακερά εσώρουχα και μάλιστα αυτό το υλικό θα πρέπει να καλύπτει όλο το εσώρουχο και όχι μόνο το σημείο που καλύπτει τον καβάλο.

Ακόμα όμως και αν το στρινγκάκι είναι βαμβακερό υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα: δεν καλύπτει καλά την περιοχή στον καβάλο και έτσι το αιδοίο της γυναίκας έρχεται σε επαφή με το ύφασμα του παντελονιού το οποίο μπορεί να είναι φτιαγμένο από π.χ lycra, υλικό που δεν αφήνει το δέρμα να ανασάνει. Ετσι στο σημείο “εγκλωβίζεται” υγρασία, πράγμα καθόλου καλό για την υγεία της ευαίσθητης περιοχής.

Επίσης επειδή το ύφασμα στον καβάλο είναι αρκετά λεπτό πολλές φορές μετακινείται μεταφέροντας μικρόβια από το ένα σημείο στο άλλο. Αν ας πούμε μια γυναίκα έχει το μικρόβιο E.coli αυτό μπορεί να μεταφερθεί εύκολα στο αιδοίο και στην ουρήθρα



Μολύνσεις και ερεθισμοί

Οι μολύνσεις μπορεί προκύψουν αν η ισορροπία στην ευαίσθητη περιοχή αποσυντονίστει (επίπεδα υγρασίας από τα κολπικά υγρά). Τα βακτήρια και οι μύκητες λόγω των υγρών οδηγούν τις γυναίκες να χρησιμοποιούν καθημερινά σερβιετάκια τα οποία “παγιδεύουν” την υγρασία και έτσι μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο μόλυνσης.

Επίσης τα στρινγκ μερικές φορές μπορούν να δημιουργήσουν εξωτερικούς ερεθισμούς στο αιδοίο. Πολλές φορές οι πελάτισσες των γυναικολόγων εκπλήσσονται όταν εκείνοι καταλαβαίνουν ότι φορούν πολύ συχνά στρινγκ, αλλά οι γιατροί το βλέπουν ξεκάθαρα από τα σημάδια τριβής που παρατηρούνται στην περιοχή...

Οσο για τις αιμορροΐδες, δεν είναι απαραίτητο ότι μπορεί να τις προκαλέσει το στρινγκάκι, όμως αν έχουν εμφανιστεί, η χρήση του μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.


Τι γίνεται στην περίοδο

Αν μια γυναίκα έχει τάση στις μολύνσεις, τότε θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική όταν της έρχεται η περίοδος. Τα βακτήρια εμφανίζονται πιο εύκολα εκείνες τις μέρες επειδή το αίμα αυξάνει το pH του κόλπου και έτσι το περιβάλλον γίνεται πιο ευνοϊκό για αυτά. 

Στην περίπτωση που μια γυναίκα δεν έχει ιστορικό μολύνσεων τότε δεν υπάρχει πρόβλημα στο να φοράει στρινγκ και αυτές τις μέρες.

Γενικά τα στρινγκ είναι ασφαλή, αλλά...

Αν είσαι υγιής τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να φοράς στρινγκάκια, στην αντίθετη περίπτωση όμως καλύτερα να τα αποφεύγεις. Αν αγοράσεις βαμβακερά θα πρέπει να τα πλένεις παρά πολύ καλά και γενικά να προσέχεις την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.

Πηγή: Huffington Post
Γιατροί: Dr. Jill M. Rabin και  Dr. Shieva Ghofrany

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου