19.10.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-74ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά 'Ο ΘΑΛΗΣ'

Σήμερα  Σάββατο  19/10/2013 πραγματοποιήθηκε ο 74 Πανελλήνιος     Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά  'Ο ΘΑΛΗΣ',  στο  4ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. 
Η συμμετοχή των μαθητών στο φετινό διαγωνισμό  κρίνεται ικανοποιητική, ξεπερνώντας τους εκατόν πενήντα  διαγωνιζόμενους μαθητές. 
Ο ιστορικός αυτός διαγωνισμός στα μαθηματικά διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς και συνεχίζεται με όσους μαθητές περάσουν με επιτυχία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ¨ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ¨, που θα διενεργηθεί σε τοπικό επίπεδο  στις 18 Ιανουαρίου 2014 , στην Καλαμάτα. 
Η τρίτη φάση του διαγωνισμού,  ΄ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ¨, θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου 2014 στην  Αθήνα. Από τους διαγωνισμούς αυτούς και επιπλέον από ένα τελικό διαγωνισμό στην ΕΜΕ θα επιλεγεί με προκαθορισμένη διαδικασία η εθνική ομάδα, που θα συμμετάσχει στην 31η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα  (Μάιος 2014), στην 18η Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2014) και στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2014).
Η συμμετοχή των μαθητών σε αυτούς τους διαγωνισμούς καλλιεργεί την αγάπη για τα μαθηματικά, το μαθηματικό τέχνασμα και την έρευνα.
Αυτοί οι διαγωνισμοί που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε όλη την κοινότητα των θετικών επιστημών, έχουν συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης των μαθητών διαχρονικά.
Οι παραπάνω διαγωνισμοί γίνονται με εθελοντική πολύωρη εργασία συναδέλφων μαθηματικών κάθε χρόνο. Η στήριξη τους από το υπουργείο παιδείας και την τοπική κοινωνία είναι χρήσιμη γιατί χωρίς να διασπώνται οι υπάρχουσες σχολικές διαδικασίες όπως στα λεγόμενα πειραματικά σχολεία, καλλιεργούνται κλίσεις και πνευματικά ενδιαφέροντα των μαθητών με αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο.
Το Διοικητικό συμβούλιο του παρατήματος Μεσσηνίας της ΕΜΕ, ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους για την βοήθεια που πρόσφεραν εθελοντικά στη διεξαγωγή του 74ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά <<ΘΑΛΛΗΣ>> .
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου