16.10.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Διαμαρτυρία του Νέου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Καλαμάτα 16 Οκτωβρίου 2013                                                   

Πρός κ. Πρόεδρο 
και
μέλη Δ.Σ Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με βάση τα τελευταία γεγονότα και την αδιάλακτη στάση του Προεδρείου να μην θέτει τα θέματα που υποβάλλουμε στο συμβούλιο που θεωρούνται μείζονος σημασίας για το μέλλον του θεσμού θεωρούμε την συμπεριφορά αυτή ως απάραδεκτη και δεν βοηθάει καθόλου στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του θεσμού.

Συγκεκριμένα, ζητήσαμε την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου με θέμα την απαράδεκτη στάση στου Γ.Γραμματέα κ. Σαραντέα για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εις βάρος του θεσμού.
Η επιμονή του Προεδρείου για την εκλογή Α´Αντιπροέδρου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, ιδιαίτερα απο την στιγμή που και ο συνάδελφος κ.Χριστόπουλος έθεσε προ ημερησίας θέμα για την περίπτωση του Β´Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου μας κ.Μπομπόνη Θεόδωρου ο οποίος εχει συνταξιοδοτηθεί απο τις 28.02.2013 και έχει διαγραφεί απο το Ταμείο Ο.Α.Ε.Ε με αριθμό πρωτοκόλλου 1304790 σύμφωνα με έγγραφα του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας Επαγγλεματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας.
Ο κ.Μπομπόνης επίσης, όπως είναι γνωστό, διατηρεί τις θέσεις ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και του Επιμελητηρίου στο Ι.Κ.Α και στο Τ.Ε.Ι Καλαμάτας.
Για εμάς είναι αντιδεοντολογικό και θέμα ηθικής τάξης ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ.Μπομπόνης Θεόδωρος να εχει νομίμως συνταξιοδοτηθεί και να διατηρεί την καρέκλα του.
Την ίδια στιγμή που οι επαγγελματίες και μέλη μας αγωνιούν και μάχονται μέσα στη συνεχιζόμενη κρίση, κάποιοι να διοικούν αυταρχικά και δικτατορικά και κάποιοι αλλοι να κατέχουν παράτυπα θέσεις και αξιώματα.

Οι επαγγελματίες ψήφισαν αλλαγή στην δίοικηση του Επιμελητηρίου, ψήφισαν νέους ανθρώπους και όχι το καθεστώς Καραμπάτου.
Οι επαγγελματίες ψήφισαν ναι στην διαφάνεια, ναι στον έλεγχο απο ορκωτούς λογιστές των χρημάτων του Επιμελητηρίου που επί 15 χρόνια διαχείριστηκαν οι διοικήσεις του κ.Καραμπάτου, ναι στην μείωση των συνδρομών, ναι στην νέα στρατηγική και όχι στην εκμετάλευση του θεσμού με επικοινωνιακού τύπου δράσεις για ίδια οφέλη από τους εκάστοτε διοικούντες.

Στην προηγούμενη κρίση, λόγω του μεγάλου αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί, ειχαμε αποδεχθεί το αίτημα του κ.Καραμπάτου και των συμβούλων του για την διατήρηση του θεσμού, συμμετείχαμε στην διοίκηση και ενώ αρχίσαμε τις διαδικασίες για την αξιολόγηση του προσωπικού και τα οικονομικά της ΕΤΑΠ ο κ.Καραμπάτος έντεχνα και παρασκηνιακά με την συνδρομή των κ.Μανιάτη και Κωστόπουλου, που παραμένουν σε αυτό το μόρφωμα και διατηρούν τις καρέκλες τους, κατάφεραν να μας απομακρύνουν και να σταματήσει αμέσως οποιαδήποτε έρευνα η προσπάθεια εξυγίανσης του Επιμελητηρίου. Ας δεχθούν επιτέλους τον έλεγχο και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προκειμένου το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να γίνει πιο ανταγωνιστικό, η διαφάνεια να επικρατήσει και οι συνδρομές να μειωθούν.

Ο κύριος Καραμπάτος δεν μας πείθει με την παραίτηση του απο το Δ.Σ, οι ρίζες του παλαιού συστήματος που δημιούργησε ο ίδιος ειναι βαθιές και δεν μπορεί να ¨νίπτει τα χείρας του¨ ως Πόντιος Πιλάτος.
Το παρασκήνιο και οι μεθοδεύσεις πίσω απο την πλάτη των μελών του Επιμελητηρίου πρέπει να λάβει τέλος.

Για ολους αυτούς τους πολύ σοβαρούς λόγους δεν θα συμμετέχουμε στην σημερινή συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας άμεσα:

1.Την παραίτηση του Γ.Γραμματέα για την απρεπή συμπεριφορά του και την δυσφήμιση του θεσμού.

2.Την παραίτηση του Β´Αντιπροέδρου κ.Μπομπόνη Θεόδωρου λόγω δεοντολογίας και των αρνητικών σχολίων που επιδέχεται ο θεσμός.

Το παρόν να αναγνωσθεί στο Δ.Σ και να δημοσιευτεί στον Τύπο.

Με εκτίμηση,
Τα μέλη του Δ.Σ του Επιμελητήριου Μεσσηνίας

Αγγελόπουλος Παναγιώτης.    
Ανδριανόπουλος Παναγιώτης
Βασιλοπουλος Παναγιώτης
Κουτίβας Ηλίας
Πουλημένος Παναγιώτης
Τσάμη Ολγα
Χριστόπουλος Αναστάσιος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου