17.10.13

ΕΛ.ΑΣ -"Σκούπισε " την ....μισή Μεσσηνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια τριάντα πέντε (235) άτομα, εκ των οποίων εκατόν δέκα (110) ημεδαποί και εκατόν είκοσι πέντε (125) αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια δεκαεπτά (217) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα πέντε (55) άτομα, από τα οποία είκοσι τρία (23) ήταν ημεδαποί και τριάντα δύο (32) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
• Ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους -1.025.893,41- ευρώ.
• Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Μία (1) ημεδαπή, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
• Τρεις (3) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπρόσθετα, κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι τέσσερις (24) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πέντε (5) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, καθώς και δύο (2) παραβάσεις για απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου