" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

18.10.13

Υπό κατάληψη το γυμνάσιο και το λύκειο Μεγαλόπολης

Υπό κατάληψη για δεύτερη ημέρα βρίσκονται, το γυμνάσιο και το λύκειο Μεγαλόπολης ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις διατάξεις για το νέο λύκειο.

Ταυτόχρονα όμως, εκείνο που πυροδότησε την απόφαση για κατάληψη, είναι η μη διαγραφή των απουσιών στους μαθητές που δεν προσήλθαν στα απογευματινά μαθήματα, προ περίπου είκοσι ημερών, όταν για δύο ημέρες, οι μαθητές είχαν καταλάβει το σχολείο τους και η διεύθυνση εκπαίδευσης όρισε να γίνουν μαθήματα το απόγευμα σε αίθουσες του δημοτικού σχολείου της πόλης, τα οποία αν και πραγματοποιήθηκαν είχαν ελάχιστη συμμετοχή μαθητών.

Έπειτα από τη χθεσινή κατάληψη, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Δράκος Κανέλλος, με επείγον έγγραφό της η διεύθυνση εκπαίδευσης, ζήτησε από τον δήμο Μεγαλόπολης να δώσει άδεια, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν απογευματινά μαθήματα των υπό κατάληψη σχολείων, σε αίθουσες του ΕΠΑΛ και του δημοτικού σχολείου Μεγαλόπολης.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούρας, ύστερα από διαβούλευση που είχε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής με την εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη και με δεδομένο, ότι το απόγευμα δεν μπορούν να μετακινηθούν οι μαθητές των χωριών στην πόλη, απάντησε αρνητικά και δεν έδωσε άδεια να πραγματοποιηθούν απογευματινά μαθήματα.

Εντούτοις, εντός της ημέρας θα συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει τελεσίδικα αν θα παράσχει ή όχι, άδεια στη διεύθυνση εκπαίδευσης για απογευματινά μαθήματα των υπό κατάληψη σχολείων σε άλλα διδακτήρια της πόλης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου