19.10.13

ΠΥΛΟΣ-ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «ΘΟΔΩΡΗ & ΠΑΝΟΥ ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗ»

Για έβδομη χρονιά απονεμήθηκαν τα Βραβεία Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, στο Ινστιτούτο Νέστωρ, επιβραβεύοντας τους μαθητές του Δήμου Πύλου-Νέστορος, οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις κατά το σχολικό έτος 2012-2013.

Τηρώντας την υπόσχεση που δόθηκε τον προηγούμενο χρόνο από την κα Βάσω Βλαχοδημήτρη και τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, τα βραβεία αφορούσαν για πρώτη φορά τους τελειοφοίτους όλων των Λυκείων του Δήμου, δηλαδή των Γενικών Λυκείων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης και Χώρας.

Στην όμορφη και σεμνή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, αναφέρθηκε στο θεσμό πλέον τον βραβείων, επισημαίνοντας το συμβολικό τους χαρακτήρα, καθώς ουσιαστικά δίνεται ένα ακόμα κίνητρο στους μαθητές να αναπτύξουν ευγενή άμυλα. «Ο Θοδωρής Βλαχοδημήτρης εξέχουσα προσωπικότητα των γραμμάτων και του πνεύματος, ο οποίος τυχαίνει πανευρωπαϊκής αναγνώρισης, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και φωτεινό φάρο για τα νέα παιδιά. Τώρα ξεκινά μια νέα περίοδο στη ζωή σας, κατά την οποία θα εμβαθύνεται στο γνωστικό αντικείμενο της προτίμησής σας και συγχρόνως θα οικοδομήσετε της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σας» τόνισε ο Δήμαρχος.

Η φιλόλογος και πρώην Διευθύντρια του Λυκείου Πύλου, κα Αικατερίνη Δουμουλάκη-Τσάκωνα, στην ομιλία της αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του ποιητή και στοχαστή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη, στο μεγάλο συγγραφικό έργο-κληρονομιά που μας έχει κληροδοτήσει αλλά και στο ήθος και το χαρακτήρα του, τονίζοντας ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της εποχής έμεινε πιστός στο όραμά του και συνέβαλε στη διάδοση της ελληνικής παιδείας εκτός συνόρων.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με την απαγγελία ποιημάτων από τον ηθοποιό και συγγραφέα κ. Βασίλη Κολοβό, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του. «Νέα από την πόλη του Νέστορα», «Ανθρώπινο Μέγεθος» και «Γενιές Ανθρώπων» είναι οι συλλογές ποιημάτων του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη από τις οποίες απαγγέλθηκαν αποσπάσματα.

Τέλος, βραβεύτηκαν οι πρωτεύσασες μαθήτριες Χριστίνα Νικολοπούλου, με βαθμό πρόσβασης 18,6  στη σχολή Φυσικοθεραπείας (Αθήνα), η Αικατερίνη Ροκανά με βαθμό πρόσβασης 18,53 στη σχολή Νομικής (Θεσσαλονίκη)  και η Ελένη Γκούτη με βαθμό πρόσβασης 18,11 στη σχολή Ιατρικής (Ιωαννίνων).
 Οι τρεις φοιτήτριες πλέον, αποφοίτησαν από το Γενικό Λύκειο Χώρας.
 Η κα Βάσω Βλαχοδημήτρη και ο κος Καφαντάρης τους απένειμαν τα βραβεία τα οποία συνοδεύονται από βιβλιάρα τραπέζης με συμβολικό χρηματικό ποσό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου