18.10.13

Θρίλερ με την 4 χρονη που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα

Δεν ανήκει στην οικογένεια των τσιγγάνων
Μία ασυνήθιστη υπόθεση απασχολεί την Αστυνομία στη Λάρισα από την Τετάρτη, καθώς σε έλεγχο ρουτίνας που έγινε στον οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, εντοπίστηκε ένα τετράχρονο κοριτσάκι, τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν συνάδουν με τα χαρακτηριστικά των δυο γονέων του.

Από εκείνη τη στιγμή έχει ξεκινήσει μεγάλη αστυνομική έρευνα των Αρχών προκειμένου να διευκρινιστεί η καταγωγή του παιδιού, ενώ πραγματοποιούνται επαφές και με υπηρεσίες εκτός Λάρισας που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων.


 Το παιδί οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να γίνει εξέταση DNA, ενώ οι αστυνομικοί ειδοποίησαν όλες τις υπηρεσίες εκτός Λάρισας, που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων, ξεκινώντας ταυτόχρονα και οι ίδιοι την επανεξέταση όλων των φακέλων με αντίστοιχες υποθέσεις που έχουν δηλωθεί στην περιοχή από το 2009.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλο: "Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα, ο οποίος έχει αναλάβει το θέμα. Επιβεβαιώθηκε με εξετάσεις DNA ότι η ανήλικη δεν ανήκει στην οικογένεια των Ρομά, που βρέθηκε. Μέχρι στιγμής η 4χρονη βρίσκεται στο νοσοκομείο της Λάρισας και κάποια στιγμή θα έρθει σε μας".

Η μικρή, έχει ψελλίσει κάποιες ελληνικές λέξεις, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ έχει αποστείλει την φωτογραφία της σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει απαχθεί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι μεγαλύτερη από 4 ετών.
Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι των τσιγγάνων δηλώνει πως έχει 14 παιδιά και έπαιρνε επίδομα 2.800 ευρώ. Οι αστυνομικοί έχουν βρει μόνο τα 4 (πέντε μαζί με το κοριτσάκι) και συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν τι πραγματικά έχει συμβεί. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή και αναμένονται ανακοινώσει εντός της ημέρας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου