18.10.13

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Δεν "Τσίμπησε " ο Σαμαράς στην "παγίδα " Τατούλη !!!

ΚΟΛΑΦΟΣ το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας  «Ελευθερία» για  το επικοινωνιακό σύστημα Τατούλη.
-Σε εποχές κρίσης ....στήνει φιέστες 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Ακριβοπληρωμένη φιέστα, με σκοπό να παγιδεύσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με δόλωμα το Νίκο Χατζηνικολάου, οργανώνει σήμερα στην Cοsta Navarino ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. 
Ο Σαμαράς δεν… τσίμπησε και στέλνει το Μιχελάκη. Η φιέστα… απογυμνώνεται, αλλά πιο πολύ ο Τατούλης που μένει… θεόγυμνος και εκτεθειμένος στους προσκεκλημένους. 
Πομπώδης ο τίτλος, «Μια Περιφέρεια, ένας Πλανήτης», και μεγάλη κινητοποίηση μηχανισμών για μια εκδήλωση που αποσκοπεί επί της ουσίας στην επικοινωνιακή πίεση προκειμένου να κερδίσει ο κ. Τατούλης το χρίσμα για την αναμέτρηση του Μαΐου. Σε μια εποχή που έχει αξία και το τελευταίο ευρώ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σκορπίζει προκλητικά 146.000 ευρώ χωρίς κανένα αντίκρισμα για τους πολίτες.
Ολοι γνωρίζουν πως τα συνέδρια που έχουν μεγάλους στόχους, όπως εμφανίζεται η εν λόγω εκδήλωση, απαιτούν χρόνο προετοιμασίας προκειμένου να είναι στοιχειωδώς παραγωγικά. Ομως εδώ έχουμε μια απίστευτη ιστορία: Στις 4 Σεπτεμβρίου βγαίνει μια διακήρυξη που στέλνεται σε μόνο 3(!) εταιρείες, με θέμα «Μελέτη διερεύνησης για τη δημιουργία ενδιαφέροντος από ομογενείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου για επενδυτικές δραστηριότητες κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020″.
Ως αντικείμενο του έργου περιγράφονται δύο πράγματα:
1. Οργάνωση πολυθεματικού αναπτυξιακού συνεδρίου στα μέσα Οκτωβρίου 2013 στην Πύλο – δηλαδή στο άψε σβήσε και στην… έδρα του Αντώνη Σαμαρά, για να είναι μεγαλύτερη η πίεση παρουσίας. Κατά την πρόσκληση του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν εισηγήσεις «περίπου 6 ομιλητών/προσκεκλημένων ομογενών». Το «περίπου» χρησιμοποιείται συνήθως όταν είναι σχεδόν αδύνατη η ακριβής μέτρηση, αλλά όταν πρόκειται για τα δάχτυλα των δύο χεριών σημαίνει ότι κάτι έχει στο νου του αυτός που έδωσε εντολή σύνταξης. Και τελικά οι ομιλητές είναι 7, δηλαδή… περίπου 6. Οι συμμετέχοντες προσδιορίζεται σημειολογικά να υπηρετούν την πολιτική Σαμαρά για να ενισχυθεί το πολιτικό πρέσινγκ, αφού κατά την προκήρυξη θα πρέπει να είναι «επιτυχημένοι επαγγελματίες ομογενείς, τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον ακαδημαϊκό χώρο, σημαντικοί Πελοποννήσιοι από όλο τον κόσμο, που θα παρουσιάσουν την ιστορία της επιτυχίας τους – «success story»". Θα ήταν κουραστική η αναδημοσίευση όλης της αερολογίας που συνοδεύει τη θεματολογία και τους στόχους του συνεδρίου, που καταλήγουν με τη «μεταφορά αισιόδοξου μηνύματος για την Ελλάδα και ανακήρυξη όλων των ομιλητών ως «πρεσβευτών» της Πελοποννήσου σε όλο τον κόσμο.
2. Σύνταξη μελέτης διερεύνησης για τη δημιουργία επενδυτικού ενδιαφέροντος από ομογενείς, στηριγμένη στα συμπεράσματα, τις προτάσεις, τις επενδυτικές ευκαιρίες και συνεργασίες που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Είναι προφανές ότι το δεύτερο αντικείμενο είναι παρελκόμενο του πρώτου και δεν θα πρέπει κανένας να περιμένει τίποτε περισσότερο από μια έκθεση ιδεών, όπως όλες αυτές που συντάσσονται για να πάνε κατ’ ευθείαν στα συρτάρια.
Για την ιστορία, αυτή η διακήρυξη θέτει ως ανώτατο όριο τα 147.600 ευρώ, αλλά κάτι δεν πήγε καλά και η προκήρυξη ανακλήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα εκδόθηκε η νέα προκήρυξη από την οποία αλιεύουμε την πληροφορία ότι τροποποιούνται ελαφρώς τα όσα περιγράφονται σχετικά με την οργάνωση της εκδήλωσης και προστίθεται η υποχρέωση κατάρτισης λίστας τουλάχιστον 2.000 προσκεκλημένων, για να δέσει ο χαρακτηρισμός «φιέστα» με χρήματα του ΕΣΠΑ.
Στις 4 Οκτωβρίου αποφασίζεται η κατακύρωση του έργου στην εταιρεία ellines.com, έναντι αμοιβής 118.900 ευρώ συν ΦΠΑ, δηλαδή με κόστος για την Περιφέρεια 146.247 ευρώ. Και εδώ χρήσιμο είναι να θυμηθούμε ότι το πλαφόν ήταν 147.600 ευρώ, δηλαδή η προσφορά… κούμπωσε για τα καλά.
Στη συνέχεια όλα έγιναν… αστραπιαία: Κλείστηκαν ημερομηνίες, ξενοδοχείο, ομιλητές σε χρόνο dt -κατά την παλαιά μαθηματική έκφραση- και οι προσκλήσεις έφυγαν με… αεροπλάνα. Κλείστηκε και ο συντονιστής της εκδήλωσης, ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου. Αν σκεφτεί κάποιος ότι στα «Νέα» της 10ης Οκτωβρίου ο Γιώργος Παπαχρήστος φιλοξενεί ένα εκτεταμένο σε μισή σελίδα απαξιωτικό κείμενο για όλη την ιστορία, όπου αναφέρει ότι ήδη είχε πάρει την πρόσκληση των οργανωτών, καταλαβαίνει τις… ταχύτητες της διοργάνωσης.
Χρειάστηκαν κάτι λίγες ημέρες προκειμένου να κλείσει και η συμμετοχή των ομιλητών, οι οποίοι θα είναι οι:
- Γρηγόρης Στεφανόπουλος, καθηγητής Βιοτεχνολογίας και Χημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέττης (ΜΙΤ, ΗΠΑ).
- Αρτεμις Π. Σιμοπούλου MD, πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής Διατροφής και Υγείας (ΗΠΑ).
- Κώστας Μακρής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Μακρής (Αυστραλία).
- Χαρά Νικολακοπούλου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Imperial College του Λονδίνου (Μ. Βρετανία), η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο του Καλύτερου Νέου Ερευνητή για τη συμβολή της στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του στόματος και του δέρματος.
- Περικλής Παπαδόπουλος, διευθυντής και καθηγητής του Κέντρου Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο San Hose στην Καλιφόρνια – Ερευνητής στο Κέντρο Ames της NASA (ΗΠΑ).
- Γεώργιος Τσιμπίδης, οινοποιός, πρόεδρος Εξαγωγέων Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
- Ηρώ Τσιμπρή, εκπρόσωπος των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Πελοποννήσου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου