" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

18.10.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-"Μακραίνει " ο κατάλογος των έργων στον τομέα υγείας !

Τρία νέα σημαντικά έργα στο Τομέα της Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας παίρνουν πια το δρόμο της υλοποίησης ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και την υπογραφή από το Περιφερειάρχη Π. Τατούλη για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.302.805,20€ και ειδικότερα:

1. Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων-Διοίκησης του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, Π/Υ 1.246.407,20€

2. Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση εξοπλισμού και υποδομών του Γ.Ν Καλαμάτας, Π/Υ 1.749.398,00€

3. Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Πρωτοβάθμιας εντός οικισμού Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης, Π/Υ 307.000€

Με αφορμή τις σημερινές αποφάσεις ένταξης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πορεία των έργων Υγείας στη Μεσσηνία τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι με το σχεδιασμό και τη μεθοδικότητά μας, αλλά και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα και το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γεώργιο Μπέζο, ωριμάσαμε κρίσιμα έργα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία και τα εντάξαμε στο ΕΣΠΑ.

Τα τρία παραπάνω έργα αποτελούν ώριμες και ολοκληρωμένες προτάσεις που υπέβαλλε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ύστερα από τη δημιουργική συνεργασία που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλλίας.

Όσον αφορά την αναδιαρρύθμιση του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο που θα καταστήσει κτιριακά και ηλεκτρομηχανολογικά, το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα σύγχρονο, λειτουργικό, και φιλόξενο. Σημειώνεται ότι η μελέτη του συγκεκριμένου έργου αποτελεί δωρεά της οικογένειας του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Η δεύτερη πρόταση που αφορά την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υποδομών του Γ.Ν Καλαμάτας περιλαμβάνει το πρωτοποριακό και καινοτόμο υποέργο της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος που αναφέρεται στην εγκατάσταση στον προαύλιο χώρο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης με εξοικονόμηση πόρων σε ετήσια βάση της τάξεως των 350.000€ - 400.000€. 
Σημειώνεται ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας μας ενώ θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και, τέλος, το τρίτο έργο αφορά την κατασκευή νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Πεταλίδι σε οικόπεδο που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Μεσσήνης. Υπενθυμίζεται ότι το Π.Ι Πεταλιδίου αποτελεί το τρίτο νέο κατά σειρά περιφερειακό ιατρείο στη Μεσσηνία που εντάσσεται η κατασκευή του στο ΕΣΠΑ, ύστερα από αυτά της Μεθώνης και του Βλαχόπουλου επιβεβαιώνοντας έτσι την καθοριστική στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θεσμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι τρεις ανωτέρω πράξεις έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ήδη ενταγμένων έργων στο Τομέα της Υγείας για την Μεσσηνία τα οποία και είναι τα κάτωθι:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου