7.6.19

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις διώξεις των αγωνιζόμενων αγροτών, από εκεί που τις άφησαν οι προηγούμενοι και θα παραλάβουν την σκυτάλη οι επόμενοι!!!
       
Αυτές τις ημέρες, δεκάδες αγρότες και άλλοι συνδικαλιστές, καλούνται στην αστυνομική διεύθυνση Καλαμάτας, για να δώσουν "εξηγήσεις", για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος. Κατηγορούνται για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φλεβάρη 2019, με τον συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου του Πράκτικερ, στα πλαίσια των συντονισμένων πανελλαδικά κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνταν εκείνη την περίοδο.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καταγγέλλει τη δικαστική δίωξη σε βάρος αγωνιστών αγροτών αλλά και των εργατών από εργατικά σωματεία, που συμπαραστάθηκαν στο μπλόκο Μεσσήνης.
Ενώ ο υπουργός επιμένει ότι κατάργησε τα «αγροτοδικεία» , ο κατασταλτικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση, με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές (έκαναν κρυφά καταγραφή οχημάτων για να προχώρησαν σε διώξεις).
Με απίστευτή γρηγοράδα προχωρούν τις διώξεις. Όμως δεν δείχνουν την ίδια γρηγοράδα στην επίλυση των προβλημάτων μας, στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Για το δάκο και την αντιμετώπισή του δεν δίνουν λεφτά, επικαλούνται μια σειρά καθυστερήσεις κτλ. Ενώ για να μας σύρουν στα δικαστήρια τρέχουν αμέσως.
Η δικαστική δίωξη, επί της ουσίας, στρέφεται ενάντια στο ίδιο το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα. Η ευθύνη για την συγκεκριμένη, απαράδεκτη και προκλητική δικαστική δίωξη ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία, μέσω της ποινικοποίησης του αγώνα μας, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
       
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την νέα, οποία και αν είναι αυτή που θα προκύψει, ότι μάταια και άδικα κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις διώξεις των αγωνιζόμενων αγροτών, από εκεί που τις άφησαν οι προηγούμενοι και θα παραλάβουν την σκυτάλη οι επόμενοι.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω.


Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα ακόμη πιο δυνατά κι αποφασιστικά, οργανωμένοι στο σύλλογο μας και συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.


Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου