8.6.19

Παιδικοί σταθμοί: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις ΕΣΠΑ - Τι αλλάζει φέτος

Αρχίζουν από σήμερα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ, όπως είχε αποκαλύψει, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος. 
H προθεσμία ολοκληρώνεται στις 28 Ιουνίου,  ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική σελίδα eetaa.gr. , όπου και αναγράφονται αναλυτικές πληροφορίες. Στο ίδιο διάστημα οι αιτούντες θα πρέπει να αποστείλουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της Αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις Διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό αφορά στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και τις άνεργες. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. 
Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.
Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου.
Νέο ρεκόρ δωρεάν φιλοξενίας παιδιών και διαδικασίες εξπρές
Ο αριθμός των θέσεων φέτος αναμένεται να αυξηθεί, καθώς θα φιλοξενηθούν σε παιδικούς σταθμούς πάνω από 130.000 παιδιά (πέρσι φιλοξενήθηκαν 127.000). Βελτιώσεις θα υπάρξουν και στη διαδικασία διανομής voucher, η οποία φέτος θα γίνει… μια και έξω! 
Όπως εξήγησε στο star.gr, ο κ. Γκοτσόπουλος, «τα τελευταία χρόνια γινόταν σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ήταν τον Ιούνιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο. Όσα Voucher δεν είχαν χρησιμοποιηθεί τα ξαναμοιράζαμε σε γονείς, οι οποίοι είχαν τις προϋποθέσεις, αλλά δεν είχαν πάρει voucher. Θέλουμε αυτό να τελειώσει τώρα τον Ιούλιο». 
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ (ΕΣΠΑ 60 εκατ. ευρώ, εθνικοί πόροι 210 εκατ. ευρώ) για την περίοδο 2019 - 2020, από 234 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι.
Όσον αφορά στα δικαιολογητικά θα είναι ίδια με πέρσι, δηλαδή: 
Εκκαθαριστικό εφορίας όπου θα φαίνεται το οικογενειακό εισόδημα 
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 
Αποδεικτικό έγγραφο επαγγελματικής κατάστασης 
Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, στην περίπτωση που η μητέρα δεν εργάζεται

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου