7.6.19

Ανυπόγραφη επιστολή αποκάλυψε τις σεξουαλικές σχέσεις δασκάλου με μαθήτριά του

Η ανώνυμη επιστολή ενός «οργισμένου πολίτη» έγινε η αρχή για να φτάσει η αστυνομία του Μέιν, στις ΗΠΑ, σε έναν δάσκαλο που κατηγορείται πως είχε σεξουαλικές επαφές με μαθήτριά του.
Ο 21χρονος δάσκαλος μουσικής Eben Wight,ο οποίος άρχισε τον Ιανουάριο να διδάσκει στο Camden Hills Regional High School, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 18χρονης μαθήτριας, με το κουβάρι της υπόθεσης να ξετυλίγεται από ένα ανυπόγραφο γράμμα που έλαβαν οι αρμόδιοι τον περασμένο μήνα.
Ο άγνωστος αποστολέας, όπως γράφει η New York Post, ανέφερε πως ο δάσκαλος είχε έρθει «πολύ κοντά» με μία 18χρονη μαθήτρια.
«Γράφω λόγω της μεγάλης ανηθικότητας που επέδειξε ο κ. Wight ως εκπαιδευτικός και με την ελπίδα να μην είναι σε θέση στο μέλλον να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του ως δασκάλου» αναφέρει. «Γράφω για να αποτρέψω μαθήτριες από το να παγιδευτούν στην αισχρότητά του».
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών Εκπαίδευσης μετέφερε το γράμμα στην αστυνομία του Camden, η οποία ξεκίνησε έρευνα. Ο Wight, που δίδασκε στην ορχήστρα και τη χορωδία του σχολείου και έκανε και μάθημα ιστορίας του rock-and-roll, παραδέχτηκε πως είχε κάνει σεξ με το κορίτσι, όπως αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας για την υπόθεση.
Η 18χρονη παραδέχτηκε επίσης πως εκείνη και ο δάσκαλός της είχαν σεξουαλικές επαφές επανειλημμένως, από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, μέσα σε ένα αυτοκίνητο αλλά ποτέ στους χώρους του σχολείου
Ο Wight συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ενώ τη Δευτέρα οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου.
Όπως εξηγεί η εφημερίδα, στο Μέιν το σεξ με άτομο άνω των 16 θεωρείται συναινετικό αλλά η σεξουαλική σχέση μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή θεωρείται σεξουαλική επίθεση λόγω της σχέσης εξουσίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου