6.6.19

Μόνο με κάρτες οι αποζημιώσεις απολύσεων

Υποχρεωτική και μόνο μέσω κάρτας, σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς πληρωμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θα καταβάλλεται η αποζημίωση απόλυσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με την υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες της αποζημίωσης.
Σε εφαρμογή του νόμου 4611 «από 1η Ιουλίου 2019 οι εργοδότες υποχρεώνονται να καταβάλλουν την αποζημίωση απόλυσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά σε λογαριασμούς πληρωμών των δικαιούχων. Επίσης, τόσο για την καταβολή των αποζημιώσεων απόλυσης όσο και για την καταβολή των μισθών, οι εργοδότες υποχρεώνονται να αναφέρουν για κάθε καταβολή την αιτιολογία και το χρονικό διάστημα που αφορά».
Η υποχρεωτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού πληρωμών θεσμοθετήθηκε τον Μάιο του 2016. Η ρύθμιση αυτή συμβάλλει στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και στον πληρέστερο έλεγχο των υποχρεώσεων των εργοδοτών ως προς την καταβολή του οφειλόμενου μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου