5.6.19

Είχαν φέρει τσικουδιές από το σπίτι ! Στο νοσοκομείο παιδιά Δημοτικού που μέθυσαν σε εκδρομή

Παιδιά 11 και 12 χρονών φέρνουν από το σπίτι κρασί και τσικουδιά σε σχολικές εκδρομές.
Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα στα Χανιά και την Κρήτη, όπως επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά από χθεσινά γεγονότα που καταγγέλθηκαν.
Όπως παραδέχθηκε ακόμα και ο διευθυντής του επίμαχου δημοτικού σχολείου, κατά την διάρκεια εκδρομής σε χωριό της ενδοχώρας των Χανίων, παιδιά είχαν φέρει από το σπίτι τους αλκοόλ, κάτι όμως που έγινε αντιληπτό και τους αφαιρέθηκαν από τους δασκάλους.
Κατά πόσον τα παιδιά πρόλαβαν να πιουν ή αν είχαν και άλλο κρασί ή τσικουδιά στις τσάντες τους, είναι άγνωστο. Όπως και να έχει, το γεγονός ότι μικρά παιδιά έχουν τέτοιες τάσεις για κατανάλωση αλκοόλ είναι ανεπίτρεπτο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Φυσικά, η ευθύνη δεν βαραίνει τους ίδιους τους μαθητές, αφού… έτσι έμαθαν, από γονείς, περίγυρο, κοινωνία κλπ.
Η καταγγελία της μητέρας
“Χθες 04/06/2019 σε προγραμματισμένη εκδρομή του σχολείου σε χωριό του νομού Χανίων παρέα παιδιών τα περισσότερα της Στ’ Τάξης του δημοτικού κρατούσαν από το σπίτι τους κρασί και τσικουδιές, με αποτέλεσμα την ώρα του φαγητού να πιούν και να μεθύσουν…σύμφωνα με τι μαρτυρίες της κόρης μου διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων δύο παιδιά, μπορείτε να το διαπιστώσετε από τα καταγεγραμμένα περιστατικά του νοσοκομείου στα επείγοντα.
Αναρωτιέμαι η διεύθυνση του σχολείου με τους δασκάλους που τα συνόδευαν, πού ήταν την δεδομένη στιγμή που τα παιδιά έπιναν και όχι κρυφά αλλά στο τραπέζι που έτρωγαν;;;;
Ο κάθε γονιός εμπιστεύεται το παιδί του, στα χέρια των δασκάλων που υποτίθεται είναι υπεύθυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα. Παιδιά ηλικίας από 11 έως 12 ετών να είναι σε κατάσταση μέθης σε σχολική εκδρομή, αδιανόητο…”.


zarpanews.gr.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου