7.6.19

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΩΡΑΣ

Η ένταξη του έργου με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου-Λυκείου Χώρας» υπεγράφη εχθές από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, μετά από σχετική κατάθεση πρότασης που υπεβλήθη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 338.400,00€, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου-Λυκείου Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στοχεύοντας κυρίως στη μείωση της εξάρτησής του σχολείου από εξωτερικές πηγές ενέργειας, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Εδικότερα, τα κτίρια για τη θέρμανσή τους χρησιμοποιούν λέβητες πετρελαίου. Οι καταναλώσεις που έχουν αφορούν την ηλεκτρική ενέργεια και οφείλονται στο φωτισμό και τη θέρμανση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, οι παρεμβάσεις που προτείνονται περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων προσθήκη θερμομόνωσης στα δωμάτια, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, φωτιστικών σωμάτων με αντίστοιχα LED καθώς και συστημάτων ανίχνευσης κίνησης και μείωσης της έντασης φωτός.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε: «Ένα ακόμα έργο εκπαίδευσης οδεύει προς υλοποίηση. Το Γυμνάσιο-Λύκειο Χώρας αλλάζει και εκσυγχρονίζεται. Η αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων ήταν πάντα ψηλά στην ατζέντα μας.».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου