8.6.19

Κρατούσε αιχμάλωτη την πρώην του για 22 ολόκληρα χρόνια

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Αργεντινής η ιστορία μιας 42χρονης, την οποία κρατούσε αιχμάλωτη για 19 ολόκληρα χρόνια ο πρώης σύντροφός της

Η 42χρονη σήμερα γυναίκα απήχθη όταν ήταν 19 ετών από τον τότε φίλο της, ο οποίος και την κλείδωσε στο σπίτι του στο Ροζάριο.
Η γυναίκα κατάφερε να δραπετεύσει, όταν ο δράστης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο 57χρονος Όσκαρ Ρ., πήγε στο μπάνιο και ξέχασε την μπροστινή πόρτα του σπιτιού ξεκλείδωτη.
Το θύμα, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί για λόγους ασφάλειας, άρπαξε το τηλέφωνο του δράστη, μαζί με μερικά χρήματα και το έσκασε. Στη συνέχεια έκανε αναφορά του περιστατικού στο κοντινό αστυνομικό τμήμα.
Ο 57χρονος συνελήφθη μερικές μέρες αργότερα και αντιμετωπίζει κατηγορίες για απαγωγή και επίθεση. Εάν κριθεί ένοχος, μπορεί να φυλακιστεί από δύο έως έξι χρόνια, ποινή που οι εισαγγελείς παραδέχονται ότι δεν αντανακλά ούτε στο ελάχιστον τον εφιάλτη και την «Οδύσσεια» που βίωσε η άτυχη γυναίκα.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η 42χρονη είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από την αρχή της σχέσης της με τον 57χρονο, ο οποίος τη χτυπούσε και την απειλούσε συχνά.
Όταν ήταν ακόμα έφηβη και η οικογένειά της έμαθε για τη σχέση τους και επιχείρησε να παρέμβει. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τότε ήταν που ο δράστης πήρε την απόφαση να την κρατήσει αιχμάλωτη. Τα πρώτα δύο χρόνια, την είχε αλυσοδέσει στο πόδι ενός κρεβατιού, ενώ απειλούσε να βλάψει το γιο του θύματος που είχε αποκτήσει από μια προηγούμενη σχέση της, για να την αναγκάσει να συνεργαστεί.
Ο δράστης τής επέτρεπε να μιλάει στην οικογένειά της στο τηλέφωνο, αλλά της έλεγε τι να τους πει. Με την πάροδο ωστόσο του χρόνου, οι συγγενείς της θεώρησαν απλά ότι η γυναίκα δεν ήθελε πια να έχει καμία επαφή μαζί τους…
Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η γυναίκα έβγαινε μερικές φορές από το σπίτι, μόνο με τη συνοδεία του δράστη, ο οποίος την υποχρέωνε να ξυρίζει το κεφάλι της και να ντύνεται με αντρικά ρούχα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου