8.6.19

Η χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης αίτημα της 12ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας

Μια πορεία με αίτημα την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και παράλληλα μια γιορτή για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ελεύθερο σώμα είναι η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, που πραγματοποιήθηκε για 12η χρονιά στη Θεσσαλονίκη.
Λιγότερο ή περισσότερο ντυμένοι οι μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες (μεταξύ των οποίων και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος) βγήκαν από το πάρκο της ΧΑΝΘ, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για να διεκδικήσουν τη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού  μέσου μετακίνησης.
Νωρίτερα, στο πάρκο της ΧΑΝΘ, όποιος επιθυμούσε, έκανε body painting και πολλοί μετέτρεψαν τα σώματα τους σε "πανό" με πολιτικά συνθήματα («O Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», «Βιασμοί. Όχι άλλη ανοχή») και άλλοι σε πολύχρωμο καμβά για να εκφράσουν την αγάπη τους για τη φύση, το περιβάλλον και φυσικά το ποδήλατο.
Ο διοργανωτής της δράσης Κώστας Τερζόπουλος δήλωσε ότι το ποσοστό μετακίνησης με ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη είναι μόλις 1% μια και όσοι αποφασίζουν να βάλουν την ποδηλασία στην καθημερινότητα τους, τελικά, εγκαταλείπουν γιατί αυτό δεν είναι ασφαλές.
Οι φορείς που διοργανώνουν την Γυμνή Ποδηλατοδρομία με ψήφισμα τους στο διαδίκτυο διεκδικούν την άμεση κατασκευή προστατευμένου πλήρους δικτύου ποδηλατόδρομων σε όλα τα αστικά κέντρα. Το προηγούμενο ψήφισμα τους με το ίδιο αίτημα συγκέντρωσε πάνω από 6.500 υπογραφές.
Οι ποδηλάτες, μετά την πορεία τους σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, επέστρεψαν στο πάρκο της ΧΑΝΘ, όπου ακολουθεί πάρτι με dj και vegan κουζίνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου