8.6.19

Πώς καθαρίζουμε τις ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου

Ασφαλές για τα παιδιά και φιλικό στα κατοικίδια, ένα απλό καθαριστικό αφαιρεί λεκέδες και βρομιά από τις πολυκαιρισμένες ζώνες του αυτοκινήτου, ξαναδίνοντάς τους τη λάμψη του παρελθόντος.
Οι ζώνες ασφαλείας ταλαιπωρούνται κι αυτές από τη χρήση και τον χρόνο, πόσο μάλλον όταν χύνονται πάνω τους υγρά και φαγητά.
Αντί λοιπόν να επιλέξετε ένα καθαριστικό της αγοράς με ισχυρά χημικά, υπάρχει μια φιλικότερη στο περιβάλλον και τους ανθρώπους λύση που καταπολεμά λεκέδες και άσχημη μυρωδιά, αφήνοντας τις ζώνες σαν καινούριες.
Το μυστικό μοιράζεται μαζί μας η γνωστή ιστοσελίδα Pop Sugar και μας λέει πως θα χρειαστούμε «ένα μικρό μπολ, 2 κούπες ζεστό νερό, 1 κουταλιά της σούπας υγρό καθαριστικό πιάτων, 1/4 της κούπας λευκό ξίδι και ένα μαλακό πανί».
Αναμειγνύουμε το νερό, το απορρυπαντικό πιάτων και το ξίδι στο μπολ και εφαρμόζουμε το μείγμα με το πανάκι στις ζώνες, επιμένοντας στα σημεία όπου υπάρχουν οι λεκέδες. Πρέπει να έχουμε τραβήξει τις ζώνες ώστε να αποκαλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Και μπορούμε να τις ασφαλίσουμε με χαρτοταινία ώστε να μην επιστρέψουν στη θέση τους.
Αν τα σημεία των λεκέδων το επιτρέπουν, μπορούμε να τραβήξουμε τις ζώνες εκτός αυτοκινήτου, ώστε να επιμείνουμε στην επιφάνεια με περισσότερο μείγμα και τρίψιμο μέχρι να φύγουν οι αντιαισθητικές κηλίδες.
Πριν απελευθερώσουμε τις ζώνες για να γυρίσουν στη θέση τους, πρέπει να σιγουρευτούμε πως έχουν στεγνώσει εντελώς. Ακόμα κι έτσι όμως, ανοίγουμε όλα τα παράθυρα και, αν το επιτρέπει ο καιρός, μετακινούμε το αμάξι μας ώστε να το βλέπει ο ήλιος. Αφού το αφήσουμε και 2 ώρες στον αέρα και τον ήλιο, το εσωτερικό θα έχει φρεσκαριστεί, θα μυρίζει υπέροχα και οι ζώνες θα είναι όπως κάποτε…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου