20.11.19

Είναι " δραστήριοι " οι Έλληνες !!! Συνολικά 235 κλήσεις την πρώτη ημέρα λειτουργίας του «1142»

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η πρώτη ημέρα «δουλειάς» για τους ειδικούς τηλεφωνητές του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι απαντούν στον αριθμό «1142».
Συνολικά 235 κλήσεις για παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας δέχθηκε το «1142», κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.
Σύμφωνα, συγκεκριμένα, με την άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο ειδικός αριθμός δέχθηκε, μεταξύ άλλων, 58 καταγγελίες, 22 αιτήματα βοήθειας και 66 ερωτήματα γενικών πληροφοριών.
Παράλληλα:
  • 58 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν
  • 14 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο
  • 17 Άλλο
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του νέου αντικαπνιστικού νόμου, το υπουργεί Υγείας έθεσε σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή «1142», στην οποία οι πολίτες μπορούν να καλούν για ενημέρωση, αλλά και για καταγγελίες παραβίασης της νομοθεσίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση:
  • Όσοι ζητούν βοήθεια για να κόψουν το τσιγάρο, τα στοιχεία τους θα καταγράφονται και μέσα σε 48 ώρες θα επικοινωνεί μαζί τους ένας επαγγελματίας Υγείας προκειμένου να ενημερώσει και να καθοδηγήσει σε κάποια ιατρείο διακοπής καπνίσματος όπου ειδικοί θα συνδράμουν στην υποστήριξη της προσπάθειας.
  • Όσοι θέλουν να καταγγείλουν παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, θα πρέπει να δώσουν το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους, καθώς και το e-mail τους (εφόσον έχουν).
Οι καταγγελίες θα ομαδοποιούνται και θα προωθούνται στις αρμόδιες αρχές ελέγχου ανά κατηγορία, προκειμένου να διενεργηθούν έκτακτοι ή στοχευμένοι έλεγχοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει απαγόρευση του τσιγάρου σ’ όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς που συγκεντρώνονται παιδιά, όπως γήπεδα και παιδικές χαρές. Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κλειστούς σταθμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου