20.11.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Παρουσίαση του βιβλίου ΜΑΥΡΟ ΝΕΡΟ, του Μιχάλη Μακρόπουλου

Η νουβέλα του Μιχάλη Μακρόπουλου ΜΑΥΡΟ ΝΕΡΟ (εκδόσεις Κίχλη) θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα, στις 7.30 μ.μ. στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (Πνευματικό κέντρο 4ος όροφος). 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια Ελένη Κοφτερού, η φιλόλογος και συγγραφέας Χαρά Νικολακοπούλου και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Βασίλης Μπαζάνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Διοργάνωση: Εκδόσεις Κίχλη, ΣΦΜ, βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ.

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Ένας πατέρας κι ο ανάπηρος γιος του, με όπλο την αγάπη που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, παλεύουν να επιβιώσουν σ' ένα χωριό που ερημώνει, στα βουνά της Ηπείρου. Γύρω τους έχει συντελεστεί μια οικολογική καταστροφή· το νερό πλέον δεν πίνεται, τα ζώα και τα φυτά είναι δηλητηριασμένα.
Ο αγώνας τους δίνεται με λόγο λιτό και ποιητικό στο "Μαύρο νερό".
Το βιβλίο έχει γνωρίσει ήδη μεγάλη εκδοτική επιτυχία και έχει συγκεντρώσει πολλές θετικές κριτικές.

Βιογραφικά στοιχεία
Ο Μιχάλης Μακρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλέον κατοικεί στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και με τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ήπειρο. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας από τα αγγλικά και τα γαλλικά (έχοντας μεταφράσει αρκετά έργα των Ernest Hemingway, Truman Capote, F.S. Fitzgerald, John Steinbeck, Ray Bradbury, Stephen King, κ.ά.. Έχει εκδώσει τα βιβλία για ενήλικες καθώς και πέντε βιβλία για παιδιά. Κείμενα και κριτικές του δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά (diastixo.gr, "Φρέαρ", κ.ά.). Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου