19.11.19

Μίλτος Χρυσομάλλης: Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα να σιωπήσετε γιατί αλλιώς εκτίθεστε!

Δυστυχώς, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί ξεδιάντροπα την πεπατημένη των ψεμάτων και της λάσπης που με ευκολία χάραξαν ο πρόεδρος της και τα στελέχη του κόμματος του τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησαν τον τόπο.
Με πρόσχημα τη δήθεν αποκατάσταση της αλήθειας αφιέρωσαν 300 λέξεις για να μας πείσουν ότι το κόστος των 2,5 δις. ευρώ που επέφερε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ δεν είναι παρά μια αυθαίρετη εκτίμηση, ένα ψεύτικο νούμερο. Έχουν δίκιο! Αν υπολογίσουμε προσεκτικά το σύνολο της ζημιάς που προέκυψε από τις ιδεοληψίες αυτής της καταστροφικής διακυβέρνησης, αν υπολογίσουμε την απομείωση της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ, η οποία έχασε 1,9 δις ευρώ στα 4 χρόνια, τις ζημιές, που μόνο για το 2018 έφτασαν τα 542 εκατομμύρια, το κόστος των ΝΟΜΕ που υπολογίζεται σε 600 εκατομμύρια τα 3 χρόνια εφαρμογής του μέτρου, το ποσό είναι πολύ παραπάνω!
Και εφόσον η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται στους αριθμούς, να την πληροφορήσω ότι σύμφωνα με δικούς της βουλευτές η λογιστική αξία της μικρής ΔΕΗ υπολογιζόταν το 2014 σε 1,53 δις. ευρώ και αυτό θα ήταν το ελάχιστο ποσό από το οποίο θα ξεκινούσε η διαδικασία πώλησης της σύμφωνα με το νόμο 4273/2014, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό βέβαια δεν άρεσε στον κ. Τσίπρα και την παρέα του, ο οποίος προτίμησε να ψηφίσει και να εφαρμόσει το σύστημα των δημοπρασιών ΝΟΜΕ με δικό του νόμο, τον 4389/2016, αναγκάζοντας τη ΔΕΗ να πουλά στους ανταγωνιστές της ρεύμα σε τιμές κάτω του κόστους! Μεγάλη επιτυχία!
Την ανάγκη της κατάργησης των ΝΟΜΕ να θυμίσω στα στελέχη της Ν.Ε. ότι τη διαπίστωσε και ο εισηγητής του κόμματός τους κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή και την Ολομέλεια, την οποία θα την υπερψήφιζε κιόλας αν η διάταξη δεν συνυπήρχε με αυτή για το ΚΕΘΕΑ. Από την άλλη πλευρά, την καταστροφική πορεία της ΔΕΗ δεν τη διαπίστωσα εγώ, την διαπίστωσαν οι ορκωτοί λογιστές της Ernst & Young που υπογράφουν τις λογιστικές καταστάσεις της εταιρείας, τη διαπίστωσαν οι μέτοχοί της που έχασαν το 83% της επένδυσής τους, τη διαπίστωσαν οι τράπεζες στις οποίες αποτάθηκε η ΔΕΗ για τον δανεισμό της.
Όσον αφορά το ζήτημα του ΚΕΘΕΑ και της μονάδας των Διαβατών, καλά θα κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναδιαβάσουν την τοποθέτησή μου. Γιατί εκεί θα δουν ότι ουδέποτε συκοφαντήθηκε ο οργανισμός, οι εργαζόμενοι και το έργο που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Αντίθετα, στηλιτεύθηκε η ανεπάρκεια της διοίκησης και η τουλάχιστον περίεργη καθυστέρηση της να στείλει στον εισαγγελέα το περιεχόμενο του πορίσματος του εσωτερικού ελέγχου, το οποίο ας σημειωθεί ότι μιλούσε για χορήγηση ψεύτικων βεβαιώσεων χρήστη σε εμπόρους ναρκωτικών, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα ωφελήματα του νόμου Παρασκευόπουλου, ο οποίος υπήρξε και πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ. Τυχαίο;
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαιρετική σχέση με το ψέμα. Όμως κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς για εσάς τα ψέματα τελείωσαν. Η πραγματικότητα πλέον είναι τόσο καταλυτική, που μόνο ένα πράγμα σας απομένει: να σιωπήσετε γιατί αλλιώς εκτίθεστε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου