19.11.19

Αντωνία Μπούζα - Για να λέμε αλήθειες με στοιχεία..

Η προσπάθεια συνεχούς παραπληροφόρησης της Μεσσηνιακής κοινωνίας, επιβάλλει από πλευράς της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου, την συνεχή ενημέρωση των πολιτών.
Βλέπουμε μία συντονισμένη προσπάθεια από διάφορα κέντρα να εμφανισθεί το μεγάλο έργο που άφησε παρακαταθήκη στον τόπο μας, η πρώην Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, ως έργο της νέας Περιφερειακής Αρχής Νίκα .
Μέχρι  σήμερα εκτός των έργων που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από την πρώην Περιφ.Διοίκηση, ουσιαστικά κανένα νέο έργο δεν έχει ανακοινωθεί από τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας, ούτε έχει εκπονηθεί κάποιος σχεδιασμός.
Αντιθέτως βλέπουμε ,καθυστερήσεις ήδη δρομολογημένων έργων, πρωτοφανή άγνοια διαδικασιών και υπερπροβολή, όπως π.χ. επισκέψεων σε Υπουργεία, Γεν.Γραμματείς κλπ ενέργειες , μόνο παραγοντισμού και όχι ουσίας. Η αυτοδιοίκηση όμως έχει συνταγματικά κατοχυρωμένο το αυτοδιοίκητο και τέτοιες συμπεριφορές ξενίζουν.
Μάλιστα πρόσφατα στο συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ οι Περιφερειάρχες της λοιπής Χώρας εξέφρασαν τις ακλόνητες θέσεις τους για το αυτοδιοίκητο των Περιφερειών, την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης και την κατεύθυνση στην ουσιαστική Περιφερειακή Διακυβέρνηση.
Μένει να δούμε την αντιμετώπιση των λοιπών Περιφερειαρχών, στην αναχρονιστική αντίληψη που εκφράζει ο κ.Νίκας για το θεσμό που υπηρετεί, όταν σε δημόσιες δηλώσεις του έχει υποστηρίξει πως οι Περιφέρειες δεν είναι ομόσπονδα κράτη κλπ.
Στη Μεσσηνία κυρίως, υπάρχει έντονη προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας , όπου σε συνδυασμό με την υπερβολή στην ανούσια δημοσιότητα του τοπικού χωρικού Αντιπεριφερειάρχη τείνουν να ξεπεραστούν τα ανεκτά  όρια.
Καλό θα είναι, να μην αποκρύπτεται η αλήθεια , ούτε να παραπληροφορείται ο κόσμος.
Με ποίου υπογραφή θα προχωρήσει η υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων έργων φαίνεται πως «καίει» τον νυν Περιφερειάρχη.
Συχνά πυκνά ως δείγμα καλής θέλησης, μάλιστα κάποιοι αιρετοί του κάνουν το χατίρι και αντί κυρίως για τα έργα, μιλούν για τις υπογραφές των έργων, παραπληροφορώντας φυσικά τη Μεσσηνιακή κοινωνία, αφού το κράτος έχει συνέχεια.
Έτσι λοιπόν έργα, ενταγμένα στο τρέχον ΕΣΠΑ τα διάφορα κέντρα και οι «πρόθυμοι» τα συσκοτίζουν θέλοντας να εμφανίσουν πατρότητα που δεν έχουν.
Για να λέμε αλήθειες με στοιχεία λοιπόν:
Ενδεικτικά αναφέρω κάποια από τα μεγάλα έργα, που το Περιφερειακό Συμβούλιο της 3-4-2019 και της 31-7-2019 ψήφισε και  αποφασίστηκε η υποβολή των ολοκληρωμένων φακέλων για την ένταξή τους στο τρέχον ΕΣΠΑ που λήγει το 2023. 
  1. Η Βελτίωση της εθνικής οδού “Κυπαρισσία – Φιλιατρά-Πύλος-Μεθώνη” τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι / Οδοφωτισμός ισόπεδων κόμβων τμημάτων Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και Γαργαλιάνοι – Ρωμανός», συνολικού προϋπολογισμού 30.426.150 ευρώ.
  2. Η βελτίωση της 7ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας (Μεσσήνη-Εύα και Εύα-Λάμπαινα) προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ,
  3. Το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της Δ.Ε. Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το κόστος κατασκευής του έργου, έχει υπολογιστεί στο ποσόν των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Επειδή έγινε προσπάθεια τηλεοπτικής κακοποίησης της αλήθειας, για την υπόθεση της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας, ενημερώνω εκ μέρους της Νέας Πελοποννήσου με αλήθειες τους πολίτες και φέρνω μάλιστα σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο για το θέμα αυτό, προκειμένου οι πολίτες να πληροφορηθούν σωστά χωρίς τα κακόγουστα «φτιασιδώματα» τοπικών δελτίων ειδήσεων .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ Π.Ε.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου