22.9.10

Απεργία στις 7 Οκτωβρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ !

Την ημέρα της απεργίας καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι μαζικά να δώσουν βροντερό παρόν στις συγκεντρώσεις !
Στις 7 Οκτωβρίου προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ 24ωρη πανελλαδική απεργία στο πλαίσιο των προσπαθειών ανατροπής του Μνημονίου και της ακύρωσης όλων των ρυθμίσεων, που έχουν αποφέρει μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, φτώχεια και εξαθλίωση στην ελληνική κοινωνία, και ενόψει της εκδίκασης της αγωγής στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 8 Οκτωβρίου. Την ημέρα της απεργίας καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι μαζικά να δώσουν βροντερό παρόν στις συγκεντρώσεις, που θα αποφασιστούν, διεκδικώντας τη δικαίωση και την κατάργηση όλων των συμφωνιών, που αφαίρεσαν δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη ζωή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της 21/09/2010, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τα παρακάτω:
- Υποστηρίζει και ενισχύει τους αγώνες των εκτάκτων ορισμένου χρόνου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό καλύπτει με 3ωρη στάση εργασίας (08.00- 11.00 το πρωί) όσους συλλόγους αποφασίσουν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 08.00 το πρωί, στον Άρειο Πάγο (Λ. Αλεξάνδρας), όπου και θα συζητηθεί το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
- Ενόψει της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης και δράσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 29/09/2010, ενάντια στα μέτρα, που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις στο όνομα της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε τη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών στις Βρυξέλλες, αλλά και την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βασ. Σοφίας 2), καθώς και τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 06.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου