21.9.10

Συστάσεις και πρόστιμα σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς !

"Super B"και "DR TV" από Πελοπόννησο είχαν την …τιμητική τους !
Κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το ΕΣΡ αποφάσισε την επιβολή προστίμου 30.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι "Europe Channel" του νομού Θεσσαλονίκης (9/11/2009) για την εκπομπή "Ή στην Α ή στη Β όλα πάν' για τη μαρμίτα". Η αιτιολογία για την επιβολή του προστίμου είναι η ποιότητα της εκπομπής και η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Το ΕΣΡ ασχολήθηκε με το ζήτημα ύστερα από καταγγελία μητέρας ανήλικου παιδιού. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Εψιλον TV" του νομού Βοιωτίας για μη παροχή ζητηθέντων στοιχείων βάσει του ΠΔ 310/1996. Μειοψήφησε η Ίρις Αυδή που πρότεινε σύσταση.
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Alter" για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση DVD με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, μέσα από παρουσίαση της εφημερίδας "Real" (19/3/2010). Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης και ο Κωνσταντίνος Αποστολάς που πρότειναν σύσταση, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης που πρότεινε να μπει το θέμα στο αρχείο.
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Αιγαίο TV" του νομού Δωδεκανήσου με έδρα την Κάλυμνο για μη παροχή στοιχείων του ΠΔ 310/1996. Μειοψήφησαν ο Κωνσταντίνος Τσουράκης και ο Κωνσταντίνος Αποστολάς που πρότειναν πρόστιμο 30.000 ευρώ.
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε για τον ίδιο λόγο στο τηλεοπτικό κανάλι "Super B" του νομού Αχαΐας. Μειοψήφησε η Ίρις Αυδή που πρότεινε σύσταση.
Ανάλογο πρόστιμο για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε και στο τηλεοπτικό κανάλι "DR TV" του νομού Αργολίδας. Μειοψήφησε και πάλι η Ίρις Αυδή που πρότεινε σύσταση.
Πρόστιμο 20.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε και στο τηλεοπτικό κανάλι ''Time Channel" του νομού Θεσσαλονίκης με μειοψηφία της κ. Αυδή που πρότεινε σύσταση.
Το ΕΣΡ ενέκρινε αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού "Κανάλι 10" του νομού Αττικής προκειμένου να έχει τη δυνατότητα μετάδοσης του προγράμματός του με ψηφιακό τρόπο.
Αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου "On air" που εξέπεμπε σε διάφορες ξένες γλώσσες, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης διευκρίνησε ότι του είχε δοθεί συχνότητα στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όχι όμως και άδεια.
Για το λόγο αυτό και ο εν λόγω σταθμός δεν συμπεριλαμβανόταν στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ για το οποίο ουσιαστικά ο σταθμός αυτός ήταν παράνομος. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) τον έκλεισε για το λόγο αυτό. Το ΕΣΡ παρέπεμψε το θέμα στις 22/6 στη νομική του υπηρεσία για εισήγηση, η οποία τελικά υπήρξε αρνητική. Αρνητική, όσον αφορά τη νομιμότητα λειτουργίας του σταθμού. Όπως δήλωσε ο κ. Λασκαρίδης, το ΕΣΡ πρόκειται να αποφασίσει για το θέμα αυτό ύστερα από 15 ημέρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου