22.9.10

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος – Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κτυπά τους αγρότες !

Θα είμαστε όμως εδώ απέναντι σας !
Με αφορμή την κατάθεση του Προεδρικού Διατάγματος, του Οργανισμού για την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, που κοινοποίησε στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Αντινομάρχης Αγροτικής Παραγωγής και Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, δήλωσε τα εξής:
Ο πολιτικός Μικρόκοσμος της Κυβέρνησης του Πασοκ, ξαναχτυπά εις βάρος των αγροτών μας και επιχειρεί κατάργηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας.
Χωρίς ντροπή η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Προεδρικό Διάταγμα που κοινοποίησε για διαβούλευση στις Ν.Α, προσπαθεί να περάσει στο άρθρο 10, την κατάργηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας, υπηρεσία πρότυπο και απαραίτητη για τον Νομό μας…..
Οι αστείες πολιτικές δικαιολογίες που χρησιμοποιούν, δηλώνουν παντελή άγνοια των δεδομένων της Τριφυλίας και παράλληλα εκφράζουν περιφρόνηση στον Αγροτικό πληθυσμό της περιοχής.
Όμως ισχύουν και εδώ τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για την Κυβέρνηση του Πασοκ. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Τόλιος, σχεδιαστής του προεδρικού διατάγματος, φροντίζει να διατηρηθούν οι δύο Αγροτικές Διευθύνσεις του Νομού Έβρου, όπου και εκλέγεται. Οι Διευθύνσεις Έβρου και Ορεστιάδος!
Και μόνο από την έναρξη αυτής της διαδικασίας κατάφεραν να δημιουργήσουν αμέσως ανασφάλεια και τάσεις διάλυσης στις Αγροτικές Διευθύνσεις, διότι κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, καθώς και αγανάκτηση, απόγνωση και οργή στους Αγρότες της Τριφυλίας που πλέον με το δίκιο τους απειλούν με ξεσηκωμό.
Προσπαθούν να ξεχάσουν ότι στην επαρχεία Τριφυλίας που είναι αμιγώς αγροτική περιοχή, παράγεται το 10% της εθνικής παραγωγής ελαιολάδου με 5.000.000 ελαιόδεντρα, καλλιεργούνται 8.000 στρέμματα κηπευτικά με παραγωγή 100.000 τόνων ετησίως, 20.000 στρέμματα αμπέλια και σταφίδες, 45.000 τόνοι πρώϊμο καρπούζι , 2.600 θερμοκήπια, βιολογικές καλλιέργειες, νέες καλλιέργειες, δυναμική κτηνοτροφία, δυναμική παρουσία νέων αγροτών, κλπ.
Αντί να προβάλλουν ως πρότυπα της Αγροτικής Ανάπτυξης τα επιτεύγματα της Διεύθυνσης Τριφυλίας με το εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό και τον άριστο εξοπλισμό που σπάνια βρίσκεις σε υπηρεσίες, καταργούν την Διεύθυνση, με ορατό τον κίνδυνο συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος.
Θεωρούμε άμεσα ότι το προτεινόμενο προεδρικό διάταγμα πρέπει να τροποποιηθεί και να συμπεριληφθεί στο οργανόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας.
Εάν είναι δυνατόν Διευθύνσεις πρότυπα που πρέπει να αναβαθμίζονται, να καταργούνται!
Εάν η Κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει την στάση της, σύντομα θα έχει απέναντί της όλους τους Αγρότες Τριφυλίας και όλους τους κατοίκους της Μεσσηνίας. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραδώσουμε στα πειράματα της Κυβέρνησης του Πασοκ τις κατακτήσεις των Αγροτών μας που κερδίσαμε με αγώνες και την συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.
Θα είμαστε εδώ και απέναντι σας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου