22.9.10

Επιστολή – Κόλαφος για τον Δήμαρχο Παπαφλέσσα !

Νέες καταγγελίες-φωτιά από τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Αριστ. Αβραμόπουλου στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Κύριε Διευθυντά,
Η απάντηση του Δημάρχου Παπαφλέσσα κ. Π. Ψώνη στις καταγγελίες μας της 1-9-2010, που δημοσιεύθησαν στην έγκριτη εφημερίδα σας, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του τρόμου ο οποίος τον διακατέχει. Πρόκειται για ένα παραλήρημα ανακριβειών και κακόγουστων ανακολουθιών. Εάν έχει κάτι, άλλωστε, να επιδείξει ο εν λόγω Δήμαρχος, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, αυτό είναι η συστηματική διαστροφή της αλήθειας και η παραχάραξη της πραγματικότητας. Στοιχεία, τα οποία τον έχουν οδηγήσει επανειλημμένα στα δικαστήρια και σε απολογίες ενώπιον των αρμοδίων θεσμικών και διοικητικών οργάνων, για παράβαση καθήκοντος. «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» - με αυτή τη ρήση από τη λαϊκή σοφία θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν τα όσα ο Δήμαρχος παραθέτει. Καταλαβαίνουμε, βεβαίως, τον πανικό του. Τώρα που ο χρόνος μετράει αντίστροφα,
τώρα που σε λίγο καιρό, τα νέα αυτοδιοικητικά δεδομένα θα τον καταστήσουν παρελθόν για το Δήμο, αυτός τρέμει το «μετά». Γιατί μετά, θα έχει να αντιμετωπίσει το πλήθος των δικαστικών ενεργειών, που εκκρεμούν εις βάρος του από πολίτες του Δήμου, ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τον καταλαβαίνουμε, αφού τελεί υπό το κράτος τέτοιου φόβου. Καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει το σθένος να αντιμετωπίσει τα όσα δημιούργησε, διαλύοντας το Δήμο. Γι’ αυτό επικαλείται τα φαντάσματα των υποβολέων που καταδιώκουν τη συνείδησή του. Ομως, την καταγγελία και όλες του παρελθόντος, τις κάναμε και τις συνεχίζουμε εμείς, ως εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης, με συναίσθηση απόλυτη της ευθύνης μας ενώπιον των πολιτών του Δήμου και των αρμοδίων κρατικών οργάνων. Και φοβάται και τρέμει ο κ. Δήμαρχος. Αυτούς και αυτά που φοβάται θα τα συναντήσει, όμως, μπροστά του, μπροστά στη Δικαιοσύνη, όταν θα πάψει να κρύ-
βεται πίσω από την ιδιότητά του, όπως σήμερα, που δεν τολμά να εμφανιστεί δημόσια εντός του Δήμου. Τόση είναι η κατακραυγή του κόσμου. Επί του συγκεκριμένου όμως των τετρομαγμένων ισχυρισμών του θα άξιζε, προς ενημέρωση των αρμοδίων και του λαού, να τονισθούν και τα εξής, πέραν των όσων αναφέραμε στην καταγγελία μας της 1-9- 2010 στην εφημερίδα σας.
1) Ο Δήμαρχος ψεύδεται ασύστολα προσπαθώντας να μας εκθέσει στους δημότες μας, ότι δήθεν δεν ψηφίσαμε την αγορά οικοπέδου για επέκταση του Νεκροταφείου. Το Δ.Σ. είχε λάβει απόφαση με ενισχυμένη πλειοψηφία και μπορούσε να προχωρήσει στην αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου. Μεγάλο ψέμα του, από αυτά που συνηθίζει είναι ότι δεν παίρναμε μέρος στα συμβούλια. Οφείλει, έστω και τώρα, την τελευταία ώρα, να προχωρήσει στην αγορά, διότι το ναυάγιο αυτού του έργου βαρύνει, ως αποκλειστικά υπεύθυνο, τον ίδιο. Και είναι αναγκαίο για το χωριό μας.
2) Εχει προχωρήσει στη δημοπράτηση του Δικτύου Υδρευσης -γεώτρηση Αγίου Αθανασίου- χωρίς άδεια εκτέλεσης εργασιών από την Περιφέρεια. Εξ αιτίας αυτών των μη νόμιμων διαδικασιών, δύο χρόνια τώρα, δεν πραγματοποιείται η σύνδεση του νερού, με αποτέλεσμα να υποφέρουμε από έλλειψη νερού με συνεχόμενες πολυήμερες διακοπές.
3) Εδώ και ένα χρόνο, ισχυρίστηκε, παραπληροφορώντας το Δ.Σ., ότι έχει εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσόν για συντήρηση και βελτίωση αγροτικής οδοποιίας, αναθέτοντας σε ιδιώτες μηχανικούς δύο μελέτες κόστους 90.000 ευρώ. Στην εύλογη ερώτησή μας γιατί δόθηκαν σε ιδιώτες μηχανικούς και όχι στην Τ.Υ.Δ.Κ., ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος, ουδεμία απάντηση ελάβαμε. Τα μεγάλα ποσά, τα οποία - υποτίθεται - ότι είχε εξασφαλίσει, ξοδεύτηκαν στην πληρωμή των μελετών. Και οι αγρότες ψάχνουν ακόμα να βρουν τους δρόμους και η μη πρόσβαση στις περιουσίες τους, οι συνεχείς εμπαιγμοί και η αγανάκτησή τους, προκαλούν τα θλιβερά φαινόμενα των χειροδικιών εις βάρος του.
4) Εκεί όμως, όπου ο Δήμαρχος Ψώνης υπερβαίνει σε ανακρίβειες και αερολογίες, ακόμα και τον εαυτό του, είναι το ζήτημα της υδροδότησης του Δ.Δ. Παπαφλέσσα από την πηγή «Μεγάλη Βρύση». Εμείς δεν σχολιάζουμε. Το λόγο πήρε η Διοίκηση και η Δικαιοσύνη. Με «κλήση σε απολογία του Περικλή Ψώνη Δημάρχου Παπαφλέσσα» για «παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια». Και η Διοίκηση γνωρίζει, ότι ένας Δήμαρχος δεν μπορεί να φέρεται ως πασάς ή τοπάρχης. Ετσι, εντός των ημερών θα απολογηθεί.
5) Θλιβερά τα φαινόμενα! Κατάντημα για το Δήμο μας, και τους φιλήσυχους συνδημότες μας! Δυσφήμηση πρωτάκουστη για τον ιστορικό μας Δήμο: Χειροδικίες στο Δημαρχείο και σε ελεύθερους χώρους κατά του Δημάρχου. Συνεχείς κλήσεις σε απολογία Δημάρχου για παράβαση καθήκοντος. Δικαστικώς αντιμαχόμενος συνεχώς με συνδημότες μας .Ομως, ο καιρός της διάλυσης του ψεύδους, τελειώνει κ. Δήμαρχε. Η συμπεριφορά σου φθάνει στο τέλος της. Και ο καθείς πληρώνει κατά τα έργα του.
ΜΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΕΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟ ΠΡΑΞΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ. ΕΤΣΙ ΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου