24.9.10

«Καλλικράτης» και στους αγρότες !

Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα τριετίας θα είναι έτοιμο ως τις αρχές Ιανουαρίου 2011 !
Σχέδιο «Καλλικράτης» και στον αγροτικό τομέα εξήγγειλε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ανακοινώνοντας ότι θα είναι έτοιμο ως τις αρχές του 2011 και θα περιλαμβάνει ένα μίνι αγροτικό υπουργείο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, με αρμοδιότητες τις επιδοτήσεις της περιοχής, την εκπαίδευση των αγροτών, τον έλεγχο και την αγορά του εμπορίου .Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε ακόμη αναδιάρθρωση των συνεταιρισμών και δημιουργία Ψηφιακού Χάρτη της ελληνικής γεωργίας, ενώ για την Αγροτική Τράπεζα είπε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο. Επτά παρεμβάσεις- ανατροπές περιέχει το πρόγραμμα δράσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που παρουσίασε ο υπουργός κ. Κ. Σκανδαλίδης.
Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα τριετίας θα είναι έτοιμο ως τις αρχές Ιανουαρίου 2011 και μεταξύ άλλων προβλέπει:
* Την μετατροπή του υπουργείου σε επιτελικό φορέα με περιφερειακές ενιαίες διοικήσεις σε στιλ Καλλικράτη. Οι περιφερειακές διοικήσεις θα έχουν τέσσερις λειτουργίες-κλάδους δράσης.
* Τη δημιουργία ψηφιακού χάρτη του αγροτικού τομέα, ώστε όλες οι λειτουργίες να έχουν διαφάνεια και ο αγροτικός κόσμος πρόσβαση.
* η νομοθετική παρέμβαση για τους συνεταιρισμούς, τη λειτουργία της αγοράς (μητρώα αγροτών-εμπόρων κλπ.) την πράσινη ανάπτυξη με την εκμετάλλευση της γεωθερμίας.
Αρχίζουμε άμεσο διάλογο με όλους τους αγρότες, τόνισε ο κ Σκανδαλίδης, με περιοδείες σε όλη τη χώρα και έθεσε ως άμεσο στόχο της κυβέρνησης την επανεκκίνηση του πρωτογενή τομέα και την αντιστροφή του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων που σήμερα είναι ελλειμματικό κατά 3 δισ. ευρώ.
Επίσης, ερωτηθείς ο υπουργός για το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας σημείωσε ότι σύμφωνα με την πληροφόρησή του από τη Διοίκηση της ΑΤΕ, η Τράπεζα θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο.
Ο Υπουργός προανήγγειλε ακόμη τη δημιουργία Ψηφιακού Χαρτη της ελληνικής Γεωργίας όπου θ' απεικονίζεται άμεσα η κατάσταση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και παράλληλα θα υπάρχει «θάλαμος επιχειρήσεων» που θα επιλύει άμεσα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου