25.9.10

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο αρχηγός της αλβανικής μαφίας !

Όταν ο διαβόητος κακοποιός κατάλαβε ότι είχε πέσει σε ενέδρα, δεν δίστασε να βγάλει ένα υποπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ και να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών!
Στην αρχή πίστευαν ότι έπιασαν έναν «μικρομεσαίο» έμπορο ναρκωτικών. Στη συνέχεια, όμως, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχαν στα χέρια τους τον αρχηγό ενός από τα πιο σκληρά πλοκάμια της αλβανικής μαφίας. Επειτα από μάχη, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν να βάλουν στο χέρι έναν από τους μεγαλύτερους Αλβανούς μαφιόζους, έμπορο ναρκωτικών και διακινητή λαθρομεταναστών στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Ο A.C. συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στα διόδια της Τραγάνας, όπου του είχαν στήσει μπλόκο οι αστυνομικοί. Οταν ο διαβόητος κακοποιός κατάλαβε ότι είχε πέσει σε ενέδρα, δεν δίστασε να βγάλει ένα υποπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ και να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι όμως τελικά κατάφεραν να τον τραυματίσουν και να τον συλλάβουν. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 κιλά χασίς, προερχόμενα από την Αλβανία….
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για ένα άτομο το οποίο έκανε μεγάλο εμπόριο ναρκωτικών στη χώρα μας. Ωστόσο η έκπληξη για τους άνδρες της Δίωξης ήλθε από την ΕΥΠ, καθώς η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ασχοληθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν με τον συλληφθέντα. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο A.C. ασχολείται με διακίνηση λαθρομεταναστών από την Αλβανία προς τα Σκόπια και ακολούθως προς την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία. «Είναι αρχηγός εγκληματικής ομάδας που έχει έδρα την πόλη Πόγραδετς της νοτιανατολικής Αλβανίας και συνεργάζεται με κύκλους στην Κορυτσά, το Ελμπασάν, το Φίερι, το Κούκες, τα Τίρανα, τη Σκόδρα, το κράτος της FYROM και την Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό υπηρεσιακό, άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλβανός αρχιμαφιόζος και οι συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει ένα ολόκληρο κύκλωμα, κυρίως στα Σκόπια, και «λαδώνουν» κρατικούς υπαλλήλους ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια στη διακίνηση μεταναστών, αλλά και ποσοτήτων ναρκωτικών.
Μάλιστα, το κύκλωμα διαθέτει ακόμα και εργαστήρια πλαστογράφησης διαβατηρίων στην πόλη Πόγραδετς, της οποίας συγκεκριμένος κάτοικος έχει αναδειχτεί σε «πρύτανη» στην πλαστογράφηση των διαβατηρίων.
Οι διαδρομές που ακολουθεί το κύκλωμα της αλβανικής μαφίας -έτσι όπως έχουν αποκωδικοποιηθεί πια από τις ελληνικές υπηρεσίες- είναι από την Αλβανία στα Σκόπια, όπου εκεί οι μετανάστες περνάνε με κανονικά διαβατήρια. Στη συνέχεια όσοι από αυτούς δεν έχουν κανονικό διαβατήριο το κύκλωμα φροντίζει, έναντι του ποσού των 50 ευρώ, να τους βρει πλαστό από το εργαστήριο του Πόγραδετς.
Στα Σκόπια η μεταφορά των λαθρομεταναστών γίνεται με ταξί μέχρι τη Γευγελή, στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και στη συνέχεια με παράνομο τρόπο περνάνε στη χώρα μας.
Οι τιμές για τη μεταφορά ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα. Για την Ελλάδα η... ταρίφα της μαφίας είναι 1.500 ευρώ, ενώ για την Ιταλία η ταρίφα εκτοξεύεται σε 3.400 ευρώ.
Ετσι, για έναν μικρομεσαίο έμπορο χασίς πήγαιναν οι αστυνομικοί και έπιασαν «λαβράκι», καθώς απέσυραν από την πιάτσα έναν από τους μεγαλύτερους Αλβανούς μαφιόζους.
ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ "ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ"
Οι έρευνες των αστυνομικών για τη δράση του Αλβανού αρχιμαφιόζου φτάνουν μέχρι τις ελληνικές φυλακές, καθώς έχουν εντοπίσει ύποπτες τηλεφωνικές συνομιλίες του με συμπατριώτη του που είναι έγκλειστος.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο σκληροτράχηλος κακοποιός που βρίσκεται πλέον στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης τους τελευταίους μήνες είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές με συμπατριώτη του, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας της Κέρκυρας.
Μάλιστα, σε ένα από τα τηλεφωνήματα που έκανε στο πρωτοπαλίκαρό του ο 40χρονος αρχιμαφιόζος προτού συλληφθεί, μίλησαν για παράδοση του πακέτου, ενώ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο αρχηγός της αλβανικής μαφίας με έντονο ύφος συστήνει στο «δεξί του χέρι» να μη μιλάει πολύ από το τηλέφωνο και να προσέχει τι λέει.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται και σε άλλους έγκλειστους των φυλακών, καθώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως μέρος της αλβανικής μαφίας κανονίζει μεταφορές ναρκωτικών, αλλά και ανθρώπων μέσα από τα σωφρονιστικά καταστήματα. Μάλιστα, από την Ασφάλεια εξετάζεται πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο στο κύκλωμα εντός των φυλακών να εμπλέκονται και Ελληνες κακοποιοί.
Ηδη οι ελληνικές αστυνομικές αρχές έχουν ενημερώσει την Interpol προκειμένου να διεξαχθούν παράλληλες έρευνες στα Σκόπια, όπου υπάρχουν στοιχεία ότι κρατικοί λειτουργοί μετά από χρηματισμό διευκολύνουν τη μαφία στη διακίνηση λαθρομεταναστών, όπως επίσης και στην Αλβανία, και κυρίως στην πόλη Πόγραδετς όπου λειτουργεί ολόκληρο κύκλωμα πλαστογράφησης διαβατηρίων.
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου