21.9.10

Διευκρινήσεις του ΕΣΡ για την προβολή των υποψηφίων - Δεν έχει αρμοδιότητα για το διαδίκτυο !

Διευκρινήσεις προς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Νοεμβρίου !
Το ΕΣΡ με επιστολή του προς όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς προβαίνει σε διευκρινήσεις σχετικά με την οδηγία που εξέδωσε στις 9/9 για τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι:
- Δεν θεωρείται ως εμφάνιση υποψηφίου η στιγμιαία αναφορά ή απεικόνισή του εφόσον δεν μεταδίδεται συνέντευξή του ή δήλωσή του ή ομιλία του. Παράλληλα, δεν θεωρείται και ως εμφάνιση η στιγμιαία αναφορά ή απεικόνιση υποψηφίου που δεν σχετίζεται με την προεκλογική εκστρατεία…
- Κατά τη μετάδοση διαφήμισης συνδυασμού, επιτρέπεται η αναφορά ονόματος του επικεφαλής του συνδυασμού ή η προβολή φωτογραφίας του.
- Σε περίπτωση που επαναληφθεί η εκπομπή όπου εμφανίστηκε υποψήφιος θεωρείται ως δεύτερη εμφάνιση του ίδιου υποψηφίου ανεξάρτητα με την ώρα μετάδοσης της εκπομπής.
- Όσον αφορά την πρόσκληση συνυποψηφίων για την ίδια περιφερειακή ή δημοτική αρχή σε συζήτηση σε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό, είναι απαραίτητο τα πρόσωπα αυτά να προέρχονται από διαφορετικούς συνδυασμούς. Εάν συνδυασμός που έλαβε πρόσκληση ή υποψήφιος δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση πρέπει ο σταθμός να το αναφέρει αυτό στην ενημέρωση που στέλνει στο ΕΣΡ.
- Απαγορεύονται οι κάθε είδους διαφημίσεις συνδυασμών και υποψηφίων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων όταν υπερβαίνουν το προβλεπόμενο όριο του άρθρου 7 του νόμου 3870/2010.
- Υπενθυμίζει το ΕΣΡ ότι απαγορεύεται 15 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας να δημοσιευθεί στον Τύπο και να ανακοινωθεί από τα ραδιοτηλεπτικά μέσα οποιαδήποτε δημοσκόπηση που αναφέρεται σε συνδυασμούς και υποψηφίους.
- Τέλος, διευκρινίζεται ότι η μετάδοση πάσης φύσεως οπτικοακουστικού υλικού από το Διαδίκτυο, με εξαίρεση την παροχή ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω ευρυζωνικών δικτύων, δεν ανήκει στην ελεγκτική αρμοδιότητα του ΕΣΡ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου